Saiss'in ardından savunmaya bir transfer daha! Beşiktaş'ta rota yerliye döndü

Saiss'in ardından savunmaya bir transfer daha! Beşiktaş'ta rota yerliye döndü

Valerien Ismael'in transfer raporu doğrultusunda Romain Saiss ile prensipte anlaşan Beşiktaş'ta kurmaylar savunmaya bir takviye daha yapma kararı aldı. Siyah-beyazlıların transfer için rotasını yerli isimlere döndürdüğü öğrenildi.

Ajans Beşiktaş - Yabancı stoper transferinde Romain Saiss ile prensip anlaşmasına varan Beşiktaş kurmayları, başka bir yabancı stoper arayışını şimdilik rafa kaldırdı. Siyah-beyazlılar, yerli transferi için Süper Lig'den iki futbolcuyu listesine ekledi. Genç oyuncunun Beşiktaş'a vedasının an meselesi olduğu öğrenildi. İşte Milliyet'in ulaştığı ayrıntılar...

VİDA'NIN BOŞLUĞU SAİSS İLE DOLDURULDU

Beşiktaş'ta 2017-2018 yılından bu yana forma giyen Domagoj Vida'nın sözleşmesi sona erdi. Siyah-beyazlı kurmaylar uzun süre pazarlıklarını sürdürdüğü Hırvat savunmacıyla anlaşamayınca tecrübeli futbolcu boşa çıktı. Beşiktaş yönetimi, takımdan ayrılan Domagoj Vida'nın boşluğunu Romain Saiss ile doldurdu.

31 MAÇTA OYNADI

Siyah-beyazlı takıma veda eden Domagoj Vida geçtiğimiz sezon 31 müsabakada oynadı. 33 yaşındaki oyuncu rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. Beşiktaş'la sözleşmesi sona erdikten sonra takıma veda eden ve Süper Lig'den başka takımlarla görüştüğü iddia edilen tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 1 milyon 900 bin euro olarak gösteriliyor.

SAİSS BEDELSİZ GELECEK

 

Beşiktaş'ta kurmaylar Domagoj Vida'nın boşluğunu Romain Saiss ile doldurdu. Siyah-beyazlılar, Fas Milli Takımı'nda oynayan tecrübeli savunmacı ile prensip anlaşmasına vardı. 32 yaşındaki stoper geçtiğimiz sezon Wolverhampton formasını 32 müsabakada giydi. Faslı futbolcu bu mücadelelerde 3 gol kaydetti. Güncel piyasa değeri 9 milyon euro olarak gösterilen Romain Saiss'in kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

SERDAR'A YENİ SÖZLEŞME

Beşiktaş'ta genç futbolcu Serdar Saatçı konusunda da karara varıldı. Siyah-beyazlılar, 19 yaşındaki oyuncunun sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. U-21 Milli Takımı'nda da oynayan Serdar Saatçı'nın tecrübe kazanması için başka bir takıma kiralanması fikrinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

Süper Lig devinde geçtiğimiz sezon yaşanan sakatlıklar ve cezalı oyuncular nedeniyle forma şansı bulan oyuncu 13 karşılaşmada şans buldu. 19 yaşındaki stoper bu süreçte 1 gol ve 1 asist üretti. Beşiktaş ile mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Serdar Saatçı'nın güncel piyasa değeri 1 milyon 600 bin euro olarak gösteriliyor.

ABDÜLKERİM BARDAKCI VE EMRECAN UZUNHAN GÜNDEMDE

Beşiktaş'ta kurmaylar yerli transferi için iki oyuncu belirledi. Mevcut savunmaya yerli bir futbolcuyu dahil ettikten sonra diğer mevkilere yoğunluk verecek olan siyah-beyazlılar Abdülkerim Bardakcı ve Emrecan Uzunhan'ı transfer listesine dahil etti.

FARKLI TEKLİFLER SUNULACAK

Siyah-beyazlı idareciler Konyaspor'dan Abdülkerim Bardakcı ile İstanbulspor'dan Emrecan Uzunhan için transfer formülleri oluşturmaya başladı. İki oyuncunun da kulüpleriyle temasa geçmeye hazırlanan Beşiktaş'ın kulüplere birbirinden farklı transfer tekliflerinde bulunmaya hazırlandığı kaydedildi.

Bonservisinin yarısını almaktan, oyuncu artı para gibi farklı seçeneklerle Beşiktaş'ın Konyaspor ve İstanbulspor'un kapısını çalacağı öğrenildi.

ABDÜLKERİM'DEN MÜTHİŞ SKOR KATKISI

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Abdülkerim Bardakcı geçtiğimiz sezon oldukça etkili bir performans sergiledi. 27 yaşındaki stoper Konyaspor formasıyla 34 müsabakada oynadı. Başarılı futbolcu bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandırdı ve takım arkadaşlarına 4 asist yaptı. Konyaspor'la sözleşmesi 2025'te bitecek olan Abdülkerim Bardakcı'nın güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor.

EMRECAN'DAN ETKİLİ PERFORMANS

Siyah-beyazlıların listesinde bulunan Emrecan Uzunhan da İstanbulspor'un Süper Lig'e yükselmesinde etkili rol oynadı. 21 yaşındaki oyuncu 21 mücadelede forma şansı buldu. Emrecan Uzunhan bu maçlarda 1 gol ve 1 asist üretti. Güncel piyasa değeri 525 bin euro olarak gösterilen genç savunmacının İstanbul ekibiyle olan sözleşmesi 2025'te sona erecek.

TEKLİFLER BELİRLEYİCİ OLACAK

Siyah-beyazlılarda mevcut kadroda bulunan Welinton ve Francisco Montero'ya teklif gelmesi ve oyuncuların takımdan ayrılması gibi bir durum yaşanması halinde, Romain Saiss dışında bir başka yabancı stoper transferi gündeme gelecek. Süper Lig devinde kurmaylar şu an için tüm enerjisini forvet transferine harcamak istiyor. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)