"Samet ve Rıza hocalara burun kıvıranlara; Onların kolu Beşiktaş için kupa kaldırırken kas yaptı ve sizi Beşiktaşlı yaptı"

"Samet ve Rıza hocalara burun kıvıranlara; Onların kolu Beşiktaş için kupa kaldırırken kas yaptı ve sizi Beşiktaşlı yaptı"

Gazeteci Alif Fuat Duatepe, Beşiktaş'ın hoca arayışı ile ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı tespitler yaptı ve çözümün yerli teknik adamdan yana olması gerektiğini savundu.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Fuat Duatepe'nin tespitleri ve çözüm önerileri:

"Beşiktaş ve hoca denkleminde gerçekler!

- Mayıs’ta seçimli kongre var.

- 4 yabancı kalıyor geri kalanın sözleşmesi bitiyor. Toplamda 16 futbolcu gidiyor.

- Kurdaki hareketlilik kasayı zorluyor.

- Avrupa’da hoca maaşları belli. A plus hocalar 6-15 milyon euro bandında maaş alıyor. Bunun bir tık altı 3-5 milyon. Beşiktaş’ın düşündüğü hocaların yıllık maaşı 2-3.5 milyon euro bandında. Bu maaş bile şu anda oldukça yüksek.

- Takım boşalınca maliyet düşecek.

- Hoca maaşı artık takım bütçesinin içinde.

- Beşiktaş önümüzdeki yıl 25-32 milyon euroluk bütçeli takım kurmak zorunda.

- Bu durumda çare efektif/para konuşmayacak bir yerli hoca. İki isim var. Biri Samet Aybaba diğeri Rıza Çalımbay. Rıza hocayla son yıllarda iki kez görüşüldü.

- Bence Rıza hoca sezonu kendi takımında tamamlamalı. İkide bir adını konuşmak hem hocaya hem çalıştırdığı takıma ayıp. Ya da çalıştırdığı takıma tazminat verip Rıza hocayla 3 yıllık sözleşme yaparsan olur. Diğer camialara saygı şart. Beşiktaş değerlerini yitirmemeli.

Gelelim makul çözüme;

- Takım boşalıyor, bütçe belli, bu sezonu hangi sırada bitireceksin bu önemli, devre arasında kaç isimle yollar ayrılacak, yeni transfer olacak mı?

- Öncelik transferi ve hedefiyle bu sezonun planlaması. Bunu yapacak pratik zeka ve tecrübeye Aybaba sahip.

- Gençlerin yolunu açan Samet hocayla hem kısa hemde uzun vadeli planlamayla yola çıkılabilir.

- Samet hoca bu sezon kulübede oturup takımı yönetirken önümüzdeki sezon/ların planlaması yapılır.

- Aybaba önümüzdeki sezon sportif direktör olur ve seçilecek hocayla yola devam denir.

- Beşiktaş’ın bu sezon ligi nerede tamamlayacağı önemli. Avrupa’ya gidecek mi, kaç ön eleme oynayacak, sezon ne zaman açılacak? Bunlar şimdiden planlamayı gerektiren sorular.

- O nedenle yerli-yabancı futbolcu transferinin Haziran’da bitmiş olması lazım.

- Kampa tam kadro gidilmeli, kesinlikle şehir dışı kamp olmalıdır.

- Aynı şekilde genç-oyun geliştirici bir hoca adayıyla bu sürede anlaşılabilir.

- Bir diğer seçenek öz kaynak düzeni kurulur. Samet Hoca sportif direktör-Rıza Çalımbay hoca ve Feyyaz/Recep gibi isimlerle yapılanma.

- Sözün özü bu dönem Beşiktaş için bir fırsat dönemi olabilir. Kriz fırsata çevrilip önümüzdeki yılların Beşiktaş’ı kurulabilir.

- Bir sözüm Samet ve Rıza hocalara burun kıvıranlara; Onların kolu Beşiktaş için kupa kaldırırken kas yaptı ve sizi Beşiktaşlı yaptılar!"

 

 

·

 

 

Ali Fuat Duatepe

@alifuatduatepe

- Avrupa’da hoca maaşları belli. A plus hocalar 6-15 milyon euro bandında maaş alıyor. Bunun bir tık altı 3-5 milyon. Beşiktaş’ın düşündüğü hocaların yıllık maaşı 2-3.5 milyon euro bandında. Bu maaş bile şu anda oldukça yüksek. - Takım boşalınca maliyet düşecek.