Şampiyon Beşiktaş

Şampiyon Beşiktaş

Beşiktaş Vodafone, Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu final karşılaşmasında Fatih Vatanspor'u 2-0 yenerek sezonu şampiyon olarak noktaladı.

Ajans Beşiktaş - Şampiyon Beşiktaş Vodafone, 2021-2022 sezonunda UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan final maçında, Beşiktaş Vodafone takımı, ilk sarı kartını 49. dakikada gören Didem Karagenç'in 66. dakikada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla son 24 dakikada on kişi mücadele etti.

Final maçı, ulusal düzeyde yayın yapan dört ayrı kanalda canlı yayınlandı.

Maç sonrası yapılan kupa töreninde Beşiktaş ve Fatih Vatanspor, birincilik ve ikincilik kupalarına kavuştu. Sezonu dördüncü tamamlayan Fomget Gençlik ve Spor takımı plaketle ödüllendirilirken ligi üçüncüsü tamamlayan ALG Spor kupa törenine katılmadı.

Bireysel performanslar için verilen ödüller de kupa töreniyle birlikte dağıtıldı. Ligin en iyi teknik direktörü ödülü Fatih Vatanspor Teknik Direktörü Efe Mehmet Aydın'a, ligin gol kraliçesi ödülü yedi golle Fatih Vatanspor'dan Zelal Baturay'a, ligin en iyi oyuncusu ödülü yine aynı takımdan Cansu Nur Kaya'ya, ligin en iyi kalecisi ödülü ise Beşiktaş Vodafone'dan Fatma Şahin'e verildi.

Ayrıca doktor Esin Nur Taşdemir ile doktor İsmail Başöz'e tüm sağlık çalışanları adına plaket sunuldu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi maç sonrası sezonu şampiyonlukla noktalayan takımını tebrik ederek Türkiye'de kadın futbolunun geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Tüm liglerde dördüncü, 1. Lig'de ikinci şampiyonluğu kazanarak Beşiktaşlılara bu büyük mutluluğu yaşattıkları için Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımımıza ayrıca teşekkür ediyorum."

"Takımıza isim ve forma sponsoru olan Vodafone'a da kadın futboluna verdikleri destekten dolayı müteşekkirim. Ülkemizde kadın futbolunun gelişmesi için Beşiktaş JK olarak takımımızla var olmaya devam edeceğiz. Kadın sporcularımızın nice başarılarıyla gururlanacağımız bir gelecek diliyorum."

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'nın geçen yıl Vodafone Park'ta Atletico Madrid Kadın Futbol Takımı ile oynadığı Vodafone Kupası maçı 33 bin izleyiciyle tribün rekoru kırmış ve Türkiye'de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka olmuştu. (Eurosport)