''Şampiyon olmanın karşılığı''

''Şampiyon olmanın karşılığı''

Spor yazarı ve televizyon yorumcusu Ergin Aslan, Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi analizlerde bulundu.

1-Avrupa'dan dönünce takım nasıl etkilenir?
Daha önceki haftalarda örnekleri yaşandı. Oyuna net olarak yansıyor ama skora yansımadı. Beşiktaş bu maçları 1-0 da olsa kazandı. Özellikle Napoli maçları yüksek tempoda oynanan, 90 dakika yüksek efor gerektiren maçlar. Trabzonspor maçının 3 gün değil de 4 gün sonra oynanması toparlanmak için yeterli bir sure. Beşiktaş, çıtasını yukarı çekmiş bir takım. Bu minvalde iki kulvarı da götürmeyi becerebilmeli. Şampiyon olmanın karşılığı bu...

2-Oğuzhan'ın Napoli maçında dönmesinin ardından orta saha nasıl şekillenir?
Talisca sakatlanınca orta sahanın normal dizilişi Atiba, Oğuzhan yanyana; önlerinde ise Tolgay Arslan şeklinde olmalı. Ama Şenol Güneş geçen senenin aksine bu sezon Oguzhan'ı daha önde kullanmayi tercih ediyor. Gökhan İnler, Atiba'yı yedekler. 3'lü; Atiba, Oğuzhan, Tolgay olur... Oğuzhan 8 mi 10 mu oynayacak dersek ben 8'i tercih ederim, Şenol Hoca 10'u tercih ediyor.

3-Caner ve Tosic'in yokluğunda sol bek pozisyonunda Adriano mu oynar? Eğer Adriano oynarsa sol açık tercihi nasıl olur?
Rhodolfo'yu kullanmaya başladı Şenol Hoca. O nedenle maçına göre Tosic ve Adriano alternatifleri var. Olcay formsuz. O nedenle Adriano'nun önde daha fazla kullanılacağını düşünüyorum. Arkada oynadığında ise Hoca, Aboubakar ve Cenk'i birlikte sahaya sürüp, birini kanatta kullanır.