Şampiyonlar Ligi’nde muhtemel rakipler belli oldu

Şampiyonlar Ligi’nde muhtemel rakipler belli oldu

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda mücadele etmeyi garantileyen Beşiktaş dahil 3 takımın grup maçları tamamlandı! Muhtemel rakipler de belli oldu.

Ajans Beşiktaş - FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup müsabakaları devam ederken son 16 turunda mücadele etmeyi garantileyen temsilciler Beşiktaş Sompo Japan, Banvit ve Pınar Karşıyaka’nın gruplarındaki maçlar tamamlandı ve muhtemel rakipleri belli oldu.

Belirlenen torbalara göre Beşiktaş Sompo Japan’in muhtemel rakipleri; UCAM Murcia (İspanya), Neptunas Klaipeda (Litvanya), medi Bayreuth (Almanya) ve Stelmet Enea Zielona Gora (Polonya). 

Banvit ve Pınar Karşıyaka’nın muhtemel rakipleri ise şöyle; EWE Baskets Oldenburg (Almanya), PAOK (Yunanistan), AEK (Yunanistan) ve Nanterre 92 (Fransa).

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi grup müsabakaları 14’üncü hafta karşılaşmaları ile tamamlanırken, 14’üncü haftada Banvit, konuğu SIG Strasbourg’a 63-80 yenilerek C Grubu’nu 23 puanla ikinci, Beşiktaş Sompo Japan, Nanterres 92’ye deplasmanda 73-68 mağlup olsa da D Grubu’nu 24 puanla birinci, Pınar Karşıyaka ise konuk ettiği ve şampiyonadaki tek namağlup takım olan AS Monaco’yu 84-77 yenerek A Grubu’nu 24 puanla 2’nci sırada tamamladı.

Oynanan grup müsabakalarının ardından, gruplarında ilk 4 sırada yer alan ekipler son 16 turuna yükselirken, 5 ve 6’ıncı sıradaki takımlar FIBA Avrupa Kupası'nda yoluna devam edecek.

Son 16 Turu müsabakaları 6-7 ve 13-14 Mart tarihlerinde oynanacak. Gruplarını ilk ve ikinci sırada bitiren takımlar ikinci maçlarını kendi sahalarında oynarken, üç ve dördüncü sırada bitiren takımlar ilk ayaktaki maçları kendi sahalarında oynayacak.

Etiketler :