"Şampiyonluk iradesi"

"Şampiyonluk iradesi"

Habertürk Gazetesi Yazarı Ali Gültiken, Beşiktaş-Kasımpaşa mücadelesini değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Gültiken'in, Habertürk Gazetesi için yazdığı yazı;

Beşiktaş’ın mesajı çok açık... Şampiyonluk konusunda hiçbir tartışmaya yer bırakmadan adımlarını atmaya devam ediyor. Bu adımları atarken de kalitesini ve becerisini de açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Tempo yapabilmek her takımın arzuladığı bir şey. Bunu icraata çevirmenin yolu da kaliteli ayaklardan geçiyor. Beşiktaş, takım olarak buna fazlasıyla sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Oyunun ilk yarısına baktığınızda, topla oynama oranlarında Kasımpaşa biraz daha önde gibi görünse de pozisyon zenginliğine ve gol tarafına baktığımızda Beşiktaş’ı görüyoruz. İşte bu, takım kalitesinin yanında, bireysel oyuncu kalitesini de yansıtıyor.

Beşiktaş topa sahip olduğunda tehdit yaratan bir takım. Orta alanda Tolgay ve Oğuzhan gibi oyunu yöneten çok becerikli ayakları var. Pas trafiğini çok iyi yönettiler. İlk yarıda Quaresma’nın oyuna müthiş etkisini gördük. Onun kanadından çabuk oynayan, uzun oynayan Beşiktaş, Kasımpaşa kalesini ciddi şekilde bunalttı. Burada Quaresma’nın hem isteğini hem arzusunu gördük. Hem de istediği zaman kalitesini sahaya yansıttığında Beşiktaş’ı ne kadar etkili bir takım haline getirdiğini gördük. Sahada istekli olan çok oyuncu vardı. Aboubakar’ı da bu isimler arasına yazabiliriz. Oyuna katkısı müthişti. Fiziğiyle, ikili mücadelesiyle ve attığı boş koşularla oyunu inanılmaz zorladı. Karşılığını da aldı. Hem gol attı hem de gollere katkı yaptı. Talisca’nın attığı golde yaptığı asiste, ceketimizi ilikliyoruz.

Bazı maçlar vardır. Birilerinin çıkıp, sonucu değiştirmesini beklersiniz. Dün iş yapması beklenen tüm oyuncular sonuca katkı yaptı. Aboubakar, Quaresma, Talisca ve Babel, Beşiktaş taraftarının bu isteğini geri çevirmedi. Camianın şampiyonluk arzusunu aynı iradeyle skora yansıttılar.

Futbolun mesajları saha dışında olmaz. Sözle de olmaz. Sonuçla ve sahadaki icraatlarınızla konuşursunuz. Dün Beşiktaş formasını giyen tüm futbolcuların hepsi bu inancı sahada yaptıklarıyla bir kez daha tekrar ettiler, şüpheye de yer bırakmadılar. Bu tür sonuçlar tesadüf değildir. Yalnızca bir maçla ortaya çıkmaz. İçerisinde büyük bir çalışma iradesi, takım kalitesi, inanç ve süreklilik vardır. Bir de şampiyonluk iradesi var. Ve dün akşam bu irade, bu skorla lige noktayı koydu.

COŞKU VE İSTEK

Coşku ve istek muhteşemdi. Bütün oyuncular bu maçın tek sonucunun Beşiktaş adına galibiyet olduğunu maçın ilk dakikasından itibaren herkese hissettirdiler.

YETENEK

Futbolu güzelleştiren şey sonuç ve gol. Heyecanı yaşatan şey; oyuncuların yetenekleri. Topla buluştuklarında taraftarın, onların yapabileceklerine olan inançları. Dün Quaresma, Babel, Aboubakar, Talisca, Oğuzhan ve Tolgay bu heyecanı karşılıksız bırakmadı.