Şampiyonluk tahmini paylaşıldı

Şampiyonluk tahmini paylaşıldı

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES), oluşturduğu algoritma ile sezon sonu için Süper Lig dahil Avrupa'nın birçok liginde "tahmini sıralamayı" paylaştı.

Ajans Beşiktaş - İstatistiksel bir modelleme ile yapılan tahminde kaleyi bulan şutlar, topla oynama oranları, yenilen gollerin noktaları, takımların kendi sahasında yaptığı pas sayıları ve takımların 3. bölgede geçirdiği sürelerin değerlendirmeye alındığı kaydedildi.

"ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ"

Bu tahmine göre Beşiktaş, sezonu 84 puanla zirvede tamamlayarak şampiyonluğu 4 sezon sonra tekrar kazanacak.

İKİLİ AVERAJLA 2. SIRADA

Büyük bir çekişmeye sahne olması beklendiği kaydedilen sezonun sonunda Galatasaray'ın Beşiktaş ile aynı puanda, ikili averajla 2. sırada olmasının beklendiği paylaşıldı.

FENERBAHÇE 3. OLUYOR

Öngörülen sezon sonu sıralamasında Fenerbahçe, 81 puanla, zirvedeki Beşiktaş ve Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

ALANYASPOR VE TRABZONSPOR

Oynadığı futbolla beğeni toplayan Alanyaspor'un 80 puanla dördüncü, Abdullah Avcı ile yükselişe geçen Trabzonspor'un ise 70 puanla beşinci olmasının beklendiği de iletiliyor.

KÜME DÜŞMESİ BEKLENENLER

Bu sezon 4 takımın veda edeceği ligde küme düşecek takımların ise Kayserispor, Ankaragücü, Denizlispor ve Gençlerbirliği olmasının beklendiği görülüyor.

SÜPER LİG'DE İLK 5

(84) Beşiktaş

(84) Galatasaray

(81) Fenerbahçe

(80) Alanyaspor

(70) Trabzonspor (Sporx)

Etiketler :