Sanatçı Sezai Aydın vefat etti. "Metin Oktay bana hangi takımı tutuyorsun dedi. Beşiktaşlıyım dedim"

Sanatçı Sezai Aydın vefat etti. "Metin Oktay bana hangi takımı tutuyorsun dedi. Beşiktaşlıyım dedim"

Oyuncu Sezai Aydın 69 yaşında vefat etti. Aydın'ın korona virüsü nedeniyle vefat ettiği öğrenildi.

Ajans Beşiktaş - Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın vefat etti. Aydın'ın bir süredir korona virüsü tedavisi gördüğü ve bu nedenle vefat ettiği öğrenildi.

Sanatçı, John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterlerini seslendirmesiyle tanınıyordu.

Sanatçının cenaze bilgileri İBB Şehir Tiyatroları tarafından duyurulacak.

Sezai Aydın kimdir?

15 Şubat 1952 tarihinde Ankara'da doğan Sezai Aydın, Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür.

Gerçek bir Beşiktaşlı

Sezai Aydın, 2015 yılında Cine 5 ekranlarında yayınlanan "İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme" isimli programda Beşiktaşlı oluuşundan şöyle bahsetmişti:

“Kanaatkarımdır parasız, paralı günler oldu, 30 yaşına kadar arabam yoktu ama sonra oldu. Çok küçük yaştan beri çalıştım. Tatillerde kırtasiyede, çay ocağında çalıştım. Çay taşıyanlara çok acırım, eniştemin çay ocağında çalışıyordum. İş hanı 6-7 katlı asansör yok, altıncı kata çıkar verirsin çayı, yandaki “bir çayda bana getir” der beraber söylesenize çayı. İki iş hanı vardı bütün gün in çık. Güzel şeylerde oldu. Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay’la da tanıştım. İlkokula gidiyordum, babamın arkadaşı rahmetli Hasan Abi sporla uğraşıyordu. “Gel seni kimle tanıştıracağım” dedi. “Tanıyor musun” dedi “tanımıyorum” dedim. Hasan Abi “Kim bu adam biliyor musun Metin Oktay” dedi. “Hadi ya” dedim. Metin Oktay bana “hangi takımı tutuyorsun” dedi “Beşiktaşlıyım” dedim. “Gel seni Galatasaraylı yapalım dedi, olmam” dedim. Bana bir vesikalık foto çıkardı, imzaladı verdi. Sonra Metin Oktay bir sinema filmi çekti. Sinemadaki fotoğraflarda gördüm, verdiği fotoyu buldum, ama sonra o foto kayboldu.”

Etiketler :