Şansal Büyüka: "Beşiktaş diğerlerinden 2-3 gömlek daha iyi oynuyor"

Şansal Büyüka: "Beşiktaş diğerlerinden 2-3 gömlek daha iyi oynuyor"

"Beşiktaş şampiyon olur mu bilemem, ancak 25. hafta sonundaki gerçek şu; Beşiktaş, Süper Lig‘in şampiyon adayları Galatasaray‘dan, F.Bahçe‘den, Trabzonspor’dan abartısız 2-3 gömlek daha iyi oynuyor"

Ajans Beşiktaş - Milliyet Gazetesi Yazarı Şansal Büyüka, Beşiktaş'ın oynadığı futboldan, bugünkü Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde övgüyle bahsetti.

İşte o yazı:

Gözlerimiz görüyor, futboldan biraz olsun anlıyoruz. Bu ülkede en iyi futbolu tartışmasız Beşiktaş oynuyor. Beşiktaş şampiyon olur mu bilemem, ancak 25. hafta sonundaki gerçek şu; Beşiktaş, Süper Lig‘in şampiyon adayları Galatasaray‘dan, Fenerbahçe‘den, Trabzonspor’dan abartısız 2-3 gömlek daha iyi oynuyor.

Futbol sadece rekabet değil... Futbolu sevenler, futbola tutku duyanlar için, iyi oyun, güzel oyun, hızlı, çabuk, yaratıcı ve zevk veren oyun son derece önemli... Bunların hepsi bu ülkede şu anda Beşiktaş’ta var. Yarın ne olur bilemem ama bugün Beşiktaş seyir zevki veren, sonuç veren, heyecanlandıran, mutlu eden futbolun tek adresi...
Üstelik bu Beşiktaş, özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe‘ye oranla daha kısıtlı transfer yapan, daha mütevazı bir kadro... Daha az para harcanılmış, paranın yanına akıl katılmış bir kadro...

Kaybettiğinde bile...

Beşiktaş‘ın arka arkaya 5 puan kaybettiği iki maçı hatırlayın. Hatay deplasmanı 2-2 bitti, bu ligin en iyilerinden Hatay bayılacak duruma geldi. Beşiktaş ezdi bitirdi. Beşiktaş kendi sahasında Trabzonspor’a yenildi, ama bir eksik oynamasına rağmen Trabzonspor’u neredeyse boğdu. Karagümrüklülerin 3-0 kaybettikleri Beşiktaş maçından sonra, “İyi takım olduğunu biliyorduk ama bu kadar beklemiyorduk” dediklerini daha unutmadık.
Beşiktaş hızlı oynuyor. Savunmadan sürekli dikine toplarla çıkıyor, yan yollara sapmıyor, şimdilerde “tek pas” oyununu da mükemmel oynamaya başladılar. Beşiktaş’ın savunmada kaldığı maçı hatırlamıyorum. Beşiktaş‘ın 90 dakikanın sonunu zor getirdiği maçı hiç görmedim. Maç bitiyor, Beşiktaş bitmiyor.

Ayakta alkış

Beşiktaş‘ta kimsenin adını sanını bilmediği Rosierler, Ghezzallar, bugün ligin en iyi adamları oluyorsa, Dorukhan ilk kez sol bek oynayıp sırıtmıyorsa, özellikle savunmada ciddi rotasyonlara rağmen sıkıntı çıkmıyorsa, kaleci Ersin bugün ülkenin en iyilerinden biri olma yolunda önemli adımlar atıyorsa, ben bu Beşiktaş’a, Başkan Ahmet Çebi ve yönetimine, özellikle Sergen Yalçın ve ekibine ayakta alkış tutarım.
Beşiktaş en önemlisi şunu kanıtladı; ne kadar çok transfer yaparsan, o kadar iyi futbol oynayamıyorsun. O kadar çok şampiyon olamıyorsun. Beşiktaş bu sezon şampiyon adayları arasında en az transfer yapıp, en iyi futbol oynayan takım...
Her hafta sonu kötü futboldan kararan ruhumuzu, Beşiktaş‘ın keyif veren futbolu ile aydınlatıyoruz. Keşke bizim hocalar kazanmayı amaçladıkları kadar, iyi ve zevk veren futbolu da amaçları ve hedefleri arasına koyabilseler.