Şansal Büyüka: "En iddialı takım Beşiktaş"

Şansal Büyüka: "En iddialı takım Beşiktaş"

Milliyet gazetesine yazan Şansal Büyüka bugünkü geniş yazısında Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 16 haftalık performansını değerlendirdi.

Lig TV'nin de başında bulunan Büyüka, Beşiktaş hakkında şu değerlendirmelerde bulunmuş:

GEÇEN YILIN GERİSİNDE

Beşiktaş da başarılı, Şenol Güneş de... Maç sonrası “16 maçta 48 puan toplamalıydık” diyen Şenol Güneş’in ironi yaptığını, sitem ettiğini düşünüyorum. Beşiktaş sonuçta geçen yıldan 3 puan geride ve geçen yıla oranla daha az gol attı. Beşiktaş’ta asıl sorun, takım oyununun geçen yılın gerisinde kalmış olması.

GOMEZ'İN YARISI BİLE OLAMADI

Bunu hep yazıp söyledik. Başta taraftarı, hepimiz, geçen yılın göz kamaştıran futboluna alıştık. Ancak o futbol bu sezon yok. Transferlere rağmen Sosa’nın ustalığı, Gomez’in bitiriciliği, Gökhan Töre’nin çabukluğu ciddi biçimde aranıyor. Kabul edelim ki Aboubakar da Gomez’in yarısı bile olamadı.

TARAFTAR ARIYOR

Beşiktaş’ın 10 galibiyetinin 6’sı tek farklı sonuçlarla geldi. Taraftar o bol gollü maçları ve galibiyetleri arıyor.

YARIŞIN HALEN EN İDDİALI TAKIMI

Ancak şurası kesin; Beşiktaş, Galatasaray maçının ilk yarısı dışında puan kaybettiği, hatta yenildiği Kasımpaşa maçı da dahil, iyi olan, baskılı olan, fırsatları ve galibiyeti kaçıran taraftı. Ara transferde Beşiktaş ve rakipleri ne yapacak şimdilik bilmiyoruz ama Beşiktaş’ın bu yarışın halen en iddialı takımı olduğunu söylemeliyim.