Şansal Büyüka: "Güneş sonrası bocalama dönemi"

Şansal Büyüka: "Güneş sonrası bocalama dönemi"

Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Beşiktaş'taki son gelişmeleri yazdı.

Ajans Beşiktaş - İşte Şansal Büyüka'nın bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Orman karar vermeli

Beşiktaş’ta Orman’ın kararına göre pozisyon alacak, planını, programını yapacak, hatta seçime girip girmeme konusunda karar verecek isimler var. Ancak Orman kararını açıklamayı geciktirdikçe, sıkıntı ve belirsizlik çok daha büyüyor.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 13 Ekim için seçim kararı aldı. Günler hızla geçiyor, seçime iki haftadan daha az bir süre kaldı. Fikret Başkan “tamam” mı diyecek, “devam” mı diyecek hiç zaman yitirmeden, en kısa sürede bunu açıklamalı... Her geçen gün Beşiktaş’ta belirsizliği, sıkıntıyı biraz daha arttırıyor.

Beşiktaş’ta başkan Fikret Orman’ın kararına göre pozisyon alacak, planını, programını yapacak, ekonomisi hazırlayacak, hatta seçime girip girmeme konusunda karar verecek isimler var. Ancak Fikret Başkan kararını açıklamayı geciktirdikçe, sıkıntı ve belirsizlik çok daha büyüyor.

Beşiktaş’ta başkanlık konusunda adı en fazla anılan isimlerin başında gelen ve şansı hayli yüksek görünen Ahmet

Nur Çebi bekliyor.

Başkan merkezde

Şimdiki ikinci başkan Serdal Adalı, Başkan Fikret Orman’a göre hareket edeceğini açıkladı. Mayıs seçiminde Fikret Orman’ın karşısına çıkan ve yüksek sayılabilecek bir oy toplayan Hürser Tekinoktay her şartta aday gibi görünüyor. Beşiktaş camiasının güçlü isimlerinden İsmail Ünal’ın ciddi hazırlık yaptığı biliniyor. Ama bütün bu isimlerin ve gelişmelerin merkezinde Başkan Fikret Orman var.

Haydi Başkan, Beşiktaş için, Beşiktaş’ın çıkarları için hiç zaman yitirmeden, hemen kararınızı verin: Tamam mı, devam mı? Camia ve adaylar sizi bekliyor.

Güneş sonrası bocalama dönemi

Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde savunmayı sağlam tutan, ancak hücumu öne çıkartan bir futbol oynardı. Abdullah Hoca döneminde pasa dayalı bir oyun anlayışıyla başladı, bocaladı, şaşırdı ve şaşırtmaya devam ediyor. Gördüğüm şu:

- Beşiktaş’ın göbeği felaket durumda... Vida ve yanında kim oynarsa oynasın, felaket durumda... Kabul edelim ki, iki bek Gökhan ile Caner de eski yılları aratıyorlar.

- Abdullah Hoca ne kadar dik durmaya çalışırsa çalışsın, vücut dili aynı şeyleri söylemiyor. Sıkıntılı olduğu, çıkış planlarının tutmadığı yüzünden okunuyor.

- En önemlisi, bu sezon yapılan transferler Beşiktaş kalitesinin ve büyüklüğünün çok gerisinde...

- Gomezler, Aboubakarlar, Quaresmalar, Taliscalar, Pepeler’den sonra bu N’Koudou, Diaby, Boyd ve benzeri oyuncuları Beşiktaş camiasına ve seyircisine kabul ettiremezsiniz.