Şansal Büyüka: ''Sergen Yalçın hem haklı, hem haksız''

Şansal Büyüka: ''Sergen Yalçın hem haklı, hem haksız''

Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Beşiktaş'ın performansını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Şansal Büyüka'nın, Milliyet Gazetesi'ndeki yazısı;

SERGEN YALÇIN HAKLI: Beşiktaş’ın hocası Sergen Yalçın’ın Antalya maçı sonrası, “Yere yatan kalkmıyor” isyanına süper hak veriyorum. Ancak bu sadece Antalya’nın değil, Türk futbolunun kanayan yarası... Bırakın büyük maçları, takımların kendi aralarındaki maçlarda bile avantajlı olan tarafın futbolcuları her fırsatta yatıyorlar, kalkmıyorlar. Özellikle maçların ikinci yarıları neredeyse oynanmıyor. Bu konuda feryat eden birkaç hoca, birkaç yazar var. Hepsi o... Herkes hayatından memnun...

SERGEN YALÇIN HAKSIZ: Sergen Hoca maç sonrası, “Hakem takdir haklarını rakip takıma kullandı” dedi. Buna hiç katılmıyorum ve inandırıcı bulmuyorum. Veysel çok haksız biçimde atılmışken, daha sonra önce Welinton, sonra Josef de Souza, rakiplerine Veysel’e oranla daha sert darbeler vurmuşken, bırakın kartı, faul bile almamışken, nasıl oluyor da hakem takdir hakkını rakipten yana kullanıyor.
Bunu anlamadım.

Beşiktaş kendi yanlışlarıyla...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Çebi, “Beşiktaş’ın önü kesilirse taş üstünde taş bırakmam” dedi. Başkan elbette kulübünün haklarını, çıkarlarını sonuna kadar koruyacak. Ancak bu ifadeleri, son Antalya maçı için kullandıysa, Beşiktaş bu maçta iki puanı hakem kararlarıyla değil, kendi yanlışlarıyla kaybetti.

Etiketler :