Şansal Büyüka'nın Burak tartışmasına yorumu: "Kan davası değil, Beşiktaş davası bu"

Şansal Büyüka'nın Burak tartışmasına yorumu: "Kan davası değil, Beşiktaş davası bu"

Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Beşiktaş'taki son gelişmeleri, bugün Milliyet gazetesindeki "Şansal Büyüka ile dobra dobra" köşesinde yazdı.

Ajans Beşiktaş - Büyüka'nın Şenol Güneş, Dorukhan ve Burak Yılmaza değindiği yazısı şöyle:

Şenol Güneş’i ‘tek’ geçerim

Bu Şenol Güneş’ten daha iyi futbolcuyu cilalayan, parlatan, hazır hale getiren ve en iyi verimi alan bir başka hoca tanımam. Şenol Hoca zamanında Trabzon’da Selçuk ile Burak zirve yaptı. Aynı Şenol Hoca, Bursaspor döneminde Volkan’ı, Şener’i, Ozan Tufan’ı vitrine taşıdı. Bursaspor bu oyunculardan milyon dolarlar kazandı.
Şenol Hoca şimdi  de Beşiktaş’ta Dorukhan’ı piyasaya sürdü. Önce bir alt ligden bulup almaları müthiş isabetli... Sonrasında Şenol Güneş’in tezgahından  geçip sahaya sürülen ve herkesin hayranlığını kazanan bir Dorukhan...
Onu  bunu bilmem, eğer konu  futbolcuyu yetiştirmek, geliştirmek, çiğ kalmadan, dibi tutmadan pişirip sahaya sürmekse Şenol Hoca’yı “tek” geçerim. Dünyanın 5 Michelin yıldızlı lokantalarının aşçıları bile bu “pişirme” konusunda Şenol Hoca’nın eline su dökemez.
 
Dorukhan’ın çilesi!

Dorukhan, Trabzon maçında gol attı VAR’a takıldı, sanıyorum sonrasında Malatya maçında gol attı, VAR’a takıldı. Şimdi de Akhisar maçında haftanın en güzel gollerinden birisini attı. Bu defa maçın Beşiktaş lehine 3-0 tescillenmesi gündeme geldi. Bu Dorukhan rahat bir gol sevincini ne zaman yaşayacak acaba?
 
Kan davası değil!

Beşiktaş seyircisi, başka takım seyircisine benzemez. Atılacak bir-iki golle, iyi oynanacak birkaç maçla tavrını değiştirmez. Çünkü bir felsefeleri, bir duruşları var. Bu bakımdan “Burak Yılmaz bir-iki gol atar, seyircinin tavrı” değişir diye açıklama yapmak, Burak’a karşı duran seyirciyi daha fazla tahrik etmekten başka işe yaramaz.
Bu bakımdan Beşiktaş Yönetimi, Burak’a karşı olan seyirciyi, takımın ve Burak’ın yanına çekebilmek adına başka alternatifler yaratmalı... Örneğin Burak’tan yana olan ve sayısal olarak daha fazla olduğunu düşündüğüm taraftar kesimi, Burak’a karşı duranları ikna edemez mi acaba?
Sonuçta söz konusu Beşiktaş ise gerisi teferruat değil mi? Diyelim ki Burak yüzde yüz yanlış yaptı, aradan da yıllar geçti... Bu yanlışın hiç mi bir hoşgörüsü olmaz? Sonuçta kan davası değil, Beşiktaş davası bu …

Etiketler :