Şansal Büyüka: "Bu maç fazla konuşulmaz ama penaltı kıyamet kopartır"

Şansal Büyüka: "Bu maç fazla konuşulmaz ama penaltı kıyamet kopartır"

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele, 2-2 sona erdi. Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe – Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele, 2-2 sona erdi. Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe – Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte o yazı...

"Bu maç fazla konuşulmaz ama penaltı kıyamet kopartır. Top Larin’in eliyle buluşuyor mu? Evet buluşuyor. Peki, penaltı pozisyonunda iki futbolcu Rossi ile Larin birbirine yapışık mı? Evet yapışık. Mesafe hiç yok, beklenmedik bir top... Versen bir türlü, vermesen bir türlü... Verdin; Beşiktaş isyanda, vermesen Fenerbahçe kıyamet kopartacak.

Beşiktaş’ın iyi başladığı maçta, Fenerbahçe pek de alışkın olmadığımız enerjik, atletik ve hızlı oyunuyla önce Beşiktaş’a “dur” dedi, sonra uzun toplarla Beşiktaş savunmasının arkasına çok tehlikeli dalışlar yaptı.

Fenerbahçe, penaltıdan sonra bu atletik oyununu biraz daha öne taşıdı. Ayrıca yakın temaslı, tatlı-sert oyunu ile Beşiktaşlı futbolcuların oyun kurmasını önlemeye çalıştı.

Beşiktaş ataklarında ise Fenerbahçe rakibini kalabalık savunmasıyla karşıladı. Beşiktaş’ın kenarlardan geldiği pozisyonlarda bu defa Fenerbahçe’nin stoperleri ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin ataklarında ise Beşiktaş savunması sürekli az adamla ve önde yakalandı.

Fenerbahçe’nin ikinci golünde Vida, kalecisine kısa pas yaptı, olur bu... Ama Rossi, Vida’nın tam 10 metre arkasından gelip kendisini yakaladı. Vida’nın ağırlığı, Rossi’nin takipçiliği Fenerbahçe’ye ikinci golü getirdi.

İlk yarı için bir hakkı teslim edelim. Batshuayi şutunda, top Fenerbahçeli iki oyuncunun bacak arasından geçmesine ve önü kapalı olmasına rağmen, kaleci Berke‘nin bu şutu kornere atması önemli ve kritik bir hamleydi.

Beşiktaş ikinci yarıda oyunu ve Fenerbahçe’yi teslim aldı. İlk yarıda oyunu iki yönlü oynayan Fenerbahçe, ikinci yarının çok büyük bölümünü Beşiktaş ataklarını karşılamakla geçirdi.

Kadıköy’de yıllarca Fenerbahçe forması giyen Souza, aynı sahada bu defa Beşiktaş forması ile maça damgasını vuran adam oldu. İlk golü süper, ikinci golü muhteşemdi.

Fenerbahçe çoğu maçta olduğu gibi, bu karşılaşmada da savunma kenarlarını çok boş bıraktı ve bunun faturasını ikinci beraberlik golüyle ödedi. Fenerbahçe savunma kenarlarını ısrarla böyle boş bırakmaya devam ederse, yoluna her maçta ikişer ikişer gol yiyerek devam eder.

Sonuçta 2-2 beraberlikle, iki takımın ikişer puandan kaybettiği 4 puan var. Önceki gün Galatasaray’ın kaybettiği 2 puanı koy üstüne, etti 6 puan... Trabzon kazandı, yaz 9 puan...

Bir de işe toptan bakalım. Ligin ilk yarısı henüz bitmedi. Trabzonspor; Fenerbahçe‘den 14, Beşiktaş‘tan 17, Galatasaray‘dan 18 puan önde... İstanbul saltanatı sallanıyor. Ne sallanması, yıkıldı yıkılıyor..."