'Sen kızsın oynayamazsın dediler' sözleri paylaşılan Merve Akpınar'a destek yağdı

'Sen kızsın oynayamazsın dediler' sözleri paylaşılan Merve Akpınar'a destek yağdı

Şanlıurfalı 13 yaşındaki hentbol oyuncusu Merve Akpınar'ın spor kariyerine başladığı sırada yaşadığı zorluklara ilişkin sözleri, sosyal medyada gündem oldu. Spor kulüpleri Merve Akpınar'ın sözlerini paylaşarak genç sporcuya destek verdi.

Ajans Beşiktaş - Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar'ın, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya geldiği sırada DHA'ya yaptığı açıklamalar Twitter'da TT listesine girdi.

Spora ilk başladığında çevresindeki kişilerin sözlerini aktaran Merve Akpınar, "Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek hep beni dışladılar. 'Hayır, ben neden oynamayayım' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' dedim" ifadelerini kullandı:

"Hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum."

'Tüm kız çocuklarına umut oldun'

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün resmi sosyal medya hesaplarından, "Cesaretin ve azminle tüm kız çocuklarına umut oldun" sözleriyle Merve'nin videosu paylaşıldı.

Fenerbahçe de Merve Akpınar'ın sözlerini paylaşarak, "Sen tüm Türkiye'deki kız çocuklarının umudusun. Senin ve cesaret verdiğin tüm kız çocuklarının yanındayız" mesajını verdi.
Galatasaray Kulübü'nün resmi hesabından da "Yaşamın büyülü yanının umut olduğunu bizlere yeniden hatırlattın, kız çocuklarına cesaret verdin Merve. Sen ve tüm kız çocuklarının cesareti, azmi, gücü ve inancıyla spor daha da güzelleşiyor" mesajı paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, "Sevgili kızlar, eminim ki siz yüzlerce, binlerce kız çocuğuna ilham olacaksınız; iyi ki varsınız" dedi. (BBC Türkçe)