Şenol Güneş: ''Bu ülkeyi biz kurduk, kimseye kaptırmayız''

Şenol Güneş: ''Bu ülkeyi biz kurduk, kimseye kaptırmayız''

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçında Kayserispor ile Vodafone Arena'da karşılaştı.

Beşiktaş evindeki maçta Kayserispor'u 2-1'lik skorla yendi. Teknik Direktör Şenol Güneş maç sonunda açıklamalarda bulundu:

"Böylesi bir dönemde nasıl konuşulur bilmiyorum ama işimizi yapmak zorundayız. Sokağa teslim olmamalıyız. Acı bir olay yaşadık. Bu akşam tüm takım taraftarları buradaydı. Bir ortak noktaya gelmemiz gerekiyor. Bunu yapan insan olamaz. Bunu yapanın arkasında hangi devlet var bilmiyorum. Bunu da devletimiz bulacak. Irk, din, dil ayrımı yapmayan bir ülkede, bunları yapanların bizim insanlarımız olduğunu sanmıyorum.

Batılı ülkeler yapıyor gözüküyor. Ama rüzgar elem fırtına biçer. Bu işi yapanların hastalıklı kişiler olduğunu düşünüyorum. Diyarbakır'da da, Ankara'da da olsa hepsi bizim kardeşimiz. Yurt dışında olunca da üzülüyorum, onların da üzülmesini beklerim. Herşeyin başı eğitim. Öğretim de önemli ama eğitim en önemlisi. Eğitim iyi olmazsa çocuklarımızı sokağa bırakamayız.

Farklı düşünceler olacak ama ortak değerler de olacak. Siyah ve beyaz olacak ama gri de olacak. Aramıza kötüleri almayacağız. Tribüne kötüleri sokmayacağız. Devleti hakkında kötü düşünenleri almayacağız. Biz her şeyi yaparız, başarırız. Çünkü biz Kurtuluş Savaşını yapan devletiz. Çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı çok güzel bir ülke var. Bu ülkeyi biz kurduk, kimseye kaptırmayız."