Şenol Güneş: "Dusko Tosic bana baba diyordu, hoca demiyordu."

Şenol Güneş: "Dusko Tosic bana baba diyordu, hoca demiyordu."

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan ile yarın deplasmanda karşı karşıya gelecek. Şenol Güneş, son antrenman öncesi basın toplantısı düzenliyor...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan ile yarın deplasmanda oynayacağı maç için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel bir uçakla Sırbistan'ın Belgrad şehrine gitti. Takım, maç için son çalışmasını TSİ 21.00'de maçın oynanacağı statta yapacak. Antrenman öncesi Vida ve Şenol Güneş basın toplantısında konuşuyor.

Vida, "Geçen sefer kazandığımız için çok sevindim. bu seferde aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Beşiktaş olarak buraya maçı kazanmaya geldik. Yarın zkolay olmayacak, zor bir maç olacak.

Ben takıma en son katıldım. Dünya Kupası'ndan sonra dinlenme zamanım vardı. Lig yeni başladı. Takım olarak biraz zamana ihtiyacımız var." dedi

Şenol Güneş, "Partizan - Kızılyıldız, Sırbistan'ın marka değeri olan takımlar. Sırbistan'da yetenekli futbolcular yetişiyor. . Türkiye'de de bizde olduğu gibi zaman zaman krizli geçen dönemler yaşanıyor. futbol kalitesi ve markası olan bir takımla oynayacağız.

Partizan maçı öncesi Babel sakat. Negredo cezalı. Biz Sırbistan'ı tanıyoruz. Sırbistan bizi daha fazla tanıyor. Birçok konuda birbirimize yakınız. Geçmişten bu yana Türkiye'ye gelen oyuncular var. Partizan'ın hocası Mirkovic, Türkiye'yi biliyor.

Bu sezon UEFA'da hiç maç kaybetmeyen bir takıma karşı oynayacağız. Biz Linz takımına kaybettik. Onlar ligde oynamadı, onların kararı saygı duyuyoruz. Bizde uzun yıllar tartışıldı, şimdi tartışmayı doğru bulmuyoruz. 

Seyahatlar, yorgunluklar olacaktır. 3 maç üst üste deplasman oynuyoruz ama böyle oldu diye gündeme getirmek doğru değil.

Linz maçı oyun ve skor olarak bizim için kötü bir maçtı. Rakip çok daha iyi oynadı ve kazandı. Partizan daha iyi bir takım, daha iyi bir oyun bekliyoruz.

Futbolu seven, heyecanlı, coşkulu bir taraftar var. Partizan'ın geçmişte Beşiktaş'a 4-0 kaybetmelerine rağmen alkışlamaları, ne kadar fair-play içinde bir taraftar olduğunu gösteriyor.

Dusko Tosic, Beşiktaş'ta oynadığı dönem içinde çok başarılı işler yaptı, futbol kariyerinin en başarılı dönemini geçirdi. İyi bir oyuncu, ondan fazla iyi bir karakter. Ayrılmasına üzüldüm. Kalitesi ne olursa olsun, Beşiktaş'a çok faydalı oldu. Dusko Tosic bana baba diyordu, hoca demiyordu."