Şenol Güneş: "Fransa maçı final gibi olur"

Şenol Güneş: "Fransa maçı final gibi olur"

A Milli Takım Teknik Direktörü, 8 Haziran’da Konya’da oynayacakları dev karşılaşmanın şimdiden gruptaki kaderlerini çizebilecek cinsten bir müsabaka olduğunu ifade etti.

Ajans Beşiktaş - A Milli Takımımız’ın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nun açılış maçında Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 mağlup etmesi herkesin yüzünü güldürdü.

Ay-yıldızlı ekibimiz elde ettiği kritik galibiyetle gruptaki gücünü ve iddiasını net bir şekilde ortaya koyarken, Teknik Direktör Şenol Güneş de geleceğe daha büyük bir umutla bakmaya başladı.

Şenol Güneş’in, Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle kazandığımız Arnavutluk karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, 8 Haziran’da Konya’da son Dünya Şampiyonu Fransa ile oynayacakları dev maçı işaret ettiği aktarıldı.

Yakın çevresiyle yaptığı sohbette geleceğe dair umut ve beklentilerini paylaşan ay-yıldızlı teknik adamın, “Gruba galibiyetle başlamak çok önemliydi ve bunu başardık. Üç puanın yanı sıra özgüven açısından da çok kritik bir maç kazandığımızı düşünüyorum. Takım halinde çok iyi bir performans sergiledik. Sıradaki Moldova maçını da kazanarak yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

‘Önemi daha da artar’

Teknik patron Şenol Güneş, Moldova’nın ardından Fransa ile oynayacakları maçın gruptaki kaderlerini belirleyecek bir müsabaka olduğunu da dile getirdi.

Fransa’nın büyük bir yükseliş dönemi içinde olduğuna vurgu yapan tecrübeli hocanın, “Arnavutluk’un ardından Moldova’yı da yenersek Fransa maçının önemi bir kat daha artar. Hatta Fransa maçımız grubun erken finali gibi olur. Hemen arkasından İzlanda ile deplasmanda oynayacağız maç da bana göre yine erken final niteliği taşıyor. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Fransa ve İzlanda önündeki hedefimiz de galibiyet olacak” diye konuştuğu bildirildi. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)

Etiketler :