Şenol Güneş İsveç'e gitti, Malmö'yü yerinde seyretti! İşte aldığı notların özeti...

Şenol Güneş İsveç'e gitti, Malmö'yü yerinde seyretti! İşte aldığı notların özeti...

Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, “Avrupa Ligi’ndeki en ciddi rakibimiz” dediği Malmö için neler düşünüyor?

Ajans Beşiktaş | Derleme Haber - Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında elde ettikleri başarıyı UEFA Avrupa Ligi’nde tekralayıp hatta geçmekte kararlı. Süper Lig’de 3 maçta yaşanan 7 puanlık kaybın ardından 2-0’lık Kayseri galibiyetiyle kendine gelen ve lider G.Saray’ın 1 puan gerisinde 2. sıraya yerleşen siyah-beyazlılar şimdi tamamen perşembe günü Malmö ile deplasmanda oynanacak mücadeleye kilitlendi. 
 
Öyle ki takımın teknik patronu Şenol Güneş, Kayseri maçının ardından soluğu İsveç’te alarak önceki akşam Malmö’nün evinde Sundsvall ile 0-0 berabere kaldığı maçı tribünden canlı olarak takip etti. Daha önce rakip takım maçlarını yardımcıları ya da takımın analiz uzmanı Eren Şafak izlerken geçtiğimiz sezonki Bayern Münih eşleşmesinden uzun süre sonra Güneş bizzat kendisi devreye girdi. 

Başarılı teknik adamın, perşembe günkü rakiplerinin İsveç Ligi’nin 24. haftasında GIF Sundsvall’la oynadığı maçı, Swedbank Stadı’nda takip ettiği bildirildi. 

Rakibin son durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini belirleyen Güneş’in, perşembe günkü mücadelede taktiğini buradaki gözlemlerinin üzerine yapacağı belirtildi. 

Grupta en tehlikeli ve ciddi rakip olarak gördüğü Malmö'nün İsveç Ligi'nde Sundsvall ile oynadığı ve 0-0 berabere biten maçı yerinde izleyen Güneş tüm notlarını aldı. İzin gününde İsveç yollarına düşen ve 4 saatlik yolculuğun ardından rakibini izleyen Güneş, değerlendirmelerini futbolcularıyla da paylaştı. 

Tecrübeli çalıştırıcının, İsveç ekibinin orta sahası Fouad Bachirou'yu bir hayli tehlikeli bulduğu öğrenilirken, "Agresifler, takım oyununu iyi oynuyorlar. Gruptaki en ciddi rakibimiz, ciddiyeti asla elden bırakmamamız gerek" dediği öğrenildi.

Bu arada Bachirou, bu sezon ligde 17 maçın 15'ine ilk 11 başlarken 1216 dakika sahada kaldı. (Vatan - Erdal Cömert & Sabah - Fatih Doğan)

Etiketler :