Şenol Güneş: "Ljajic daha çok oyun içerisinde olursa çok daha iyi olacak"

Şenol Güneş: "Ljajic daha çok oyun içerisinde olursa çok daha iyi olacak"

Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Sarpsborg maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan Sarpsborg karşılaşması öncesinde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarının karşısına geçti. Açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı.

"Grup maçlarına iyi başlayıp, iyi bitirip gruptan çıkmak istiyoruz. Rakibin oyun tarzı itibariyle 4-4-2'yi iyi oynayabilen bir takım. Oyun disiplini iyi bir takım, kontraya da çıkan bir takım. Bütün bunları düşünerek dikkatli ve sabırlı olarak kendi sahamızda 3 puanı almak istiyoruz"

"Karakter olarak, insan olarak, oyuncu olarak iyi bir insan iyi bir oyuncu Negredo. Forvette sayısal fazlalıklarımız vardı. Bir kişi daha giderse yine normal bir durum olacak, fazlalık var çünkü. Oyuncu olarak kendisiyle bir sıkıntımız yoktu ama gitme ihtimali olan bir oyuncuydu bunun da nedenlerini biliyorsunuz. Elimizde kalan oyuncular da çok iyi oyuncular."

"Oynayan oyuncularımızın içerisinde zaman zaman dinlenmesi gerekenler olabilir ama bunu rotasyon olarak algılamak doğru değil. Rakibin durumuna göre de 11 çıkartmak lazım. İsmini duymadığımız takımları düşük olarak görüyoruz. Galatasaray geçen sezon Norveç liginden bir takıma elendi. Bu tip maçları, bu takımlar daha farklı oynuyorlar. Oynanmadan bir maç kazanılmaz"

"Psikolojik olarak herkesin durumu neyse bizim de öyle, her şeyden etkilenebiliyoruz bunlar günlük değişebilir. Bizimle idmana çıkan oyuncunun takım içerisinde bir sorunu yoktur. Mustafa ve Love, gitmesi gündeme gelen isimlerdi ama aramızdalar. Güven Yalçın UEFA kadrosuna yazılmadı, Atiba da yok. Forvet olarak kullanacağımız isimler var. Pepe'yi düşünürüz, taktik değiştiririz. Mustafa iyi çalışıyordu ama bu sene biraz daha kendini bırakmış gibi hissettim"

"Babel zaman zaman forvette düşünülebilecek bir oyuncu ama sol tarafta daha iyi, daha uyumlu bir oyuncu orayı daha çok benimsemiş. İhtiyaç olduğu zaman forvete alabiliriz ama Babel'i. Eldekileri kullanarak devam edeceğiz. Bütün forvetlerimizin transfer döneminde gitme ihtimali vardı. Teknik olarak bana sorarsanız, bütün bunlar kaldığı zaman hem de yeni oyuncu alsaydık bu sefer ekonomik olarak sıkıntı yaşayacaktık"

"Dostoyevski'nin bir sözü vardı, 'Her şeyi anlıyorum, bu yüzden öleceğim'. Hakikaten her şeyi anlıyorum. Benim başkanla bir kavgam yok. Başkan 'Sahaya mazeret bulmadım' demiş, ben de bulmadım. Antrenman sahası da bozuk, 2-3 aydır olmadı. Bu bizim sorunumuz. Beşiktaş'ı vurmak, kırmak, karıştırmak için sığ yorumlar yapanlar var. İnsanın yaşı bir yere geldiğinde bir oturur düşünür ya. 70 senedir düşünmemişsin, bir düşün ya. Sana kurumlar o görevi vermiş olabilir, o kurumun yanlışlığı. Çok çirkin, sığ bir düşünce."

"Vagner çok iyi çalışıyor ama üretkenliği yok. Gol atamıyor, nedenini çözemedim. Çok üst seviye bir oyuncu, çok iyi şeyler düşünüyor ama gol atamıyor şu an. Bazen atamadığı için daha fazla deniyor bu kez daha kötü oluyor. Adem Ljajic ile ilgili de yetenekli bir oyuncu. Çalışıyor, oyun görüşü ve top becerisi iyi. Daha çok koşan ve oyun içerisinde olduğu zaman daha iyi olacak çok daha iyi olacak."

"Olmayan oyuncunun üzerinden gitmem Karius şu an bizim oyuncumuz. Karius, iki maçta iki gol yedi hatası yok. Gol yemezse en iyi kaleci o olur, Karius'tan bunu bekliyoruz"

Etiketler :