Şenol Güneş, milli takımdaki ilk basın toplantısında konuştu

Şenol Güneş, milli takımdaki ilk basın toplantısında konuştu

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Riva'daki tesislerde bir basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - A Milli Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı karşılaşmalar için Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde kamp yapıyor. Milli Takım, Euro 2020 Elemeleri H Grubu'nda 22 Mart Cuma günü deplasmanda Arnavutluk, 25 Mart Pazartesi günü de Eskişehir'de Moldova ile karşılaşacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Riva'daki tesislerde bir basın toplantısı düzenledi. 

Güneş şunları söyledi:

"GELİN, HEP BİRLİKTE DOĞRULARDA BULUŞALIM"

Milli Takım'da yeni bir dönem başlıyor. İlk hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak olacaktır. Gelin, hep birlikte doğrularda buluşalım. Herkesi kucaklayalım, yarını birlikte planlayalım. Tartışmalarımızı kavga etmeden yapalım.

İlk hedefimiz EURO2020'ye katılmak olacaktır. Avrupa ve şampiyonlara uzaktan mı bakacağız yoksa içinde mi olacağız? Mutluluğa koşalım. Ülkemizde çok değerli hocalar ve oyuncular var. Derin bir nefes alıp yeniden başlayalım, kavga yapmayalım.

Düş kuralım ama bu hayalleri satmayalım. Sevinci de, hüznü de birlikte yaşayalım. Yerimizi tespit edelim, ardından da yönümüzü çizelim.

Hepimiz değişmeli ve gelişmeliyiz. Herkesin gurur duyacağı milli takım için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Ayrımcılık kesinlikle istemiyorum. Halkın takımı olacağız. Hem iyi oynayacağız, hem iyi sonuçlar alacağız. 

"ÖZGÜRLÜK VE CESARET BAŞARIMIZIN ANAHTARI OLACAK"

Kriz değil, başarı için buradayız. Herkesin seveceği bir Milli Takım yaratacağız. En büyük ülkem herkesin yüzünün gülmesi. Karakterli ve yetenekli oyunculara sahibiz. En iyisini yapmak için yola çıkıyoruz. Özgürlük ve cesaret başarımızın anahtarı olacak.

Arnavutluk ve Moldova maçlarını kazanmak istiyoruz. Sinmişliği ve bezginliği, yeniden heyecana ve coşkuya çevirmeliyiz. Şu anda aramızda olmayanlar ileride burada olabilir. Aramızda olanlar da geride kalabilir.

En büyük arzum ülkemde herkesin yüzünün gülmesi. Karakterli ve yetenekli oyunculara sahibiz. En iyisini yapmak için yola çıkıyoruz. Özgürlük ve cesaret başarımızın anahtarı olacak.

KADRO HAKKINDA

Mehmet Topal sakatlığı nedeniyle aramızdan ayrıldı, bizimle birlikte olamayacak.

Emre Belözoğlu, Burak, Mahmut, Hasan Ali, Arda, Caner hepsi milli takım için heyecan duymalı. Konya'dan Serkan, Rize'den Gökhan, Kayseri'den Umut. Oynarsa görevini yerine getirmeli. Konya'nın kalecisi Serkan gibi aramızda olmayan futbolcular da aynı heyecanı duymalı. İleride birlikte olabiliriz.

Sıfırdan başlıyoruz. Merdivenin başındayız, ilk hedefim Arnavutluk maçını kazanmak.

"YENİ BİR SAVAŞA GİRECEĞİZ"

Geçmişin başarısı ile övünemeyiz. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuz zaman da en iyisini aradık, şimdi daha iyi durumdayız. 2002 ile şimdi arasında nesil farkı var, geçmişte kalamayız, geçmişin başarısı ile övünemeyiz.

FIFA sıralamasında 41. sıradayız. Bence ilk 10 içerisinde olmalyız. Tabii hayal kuralım ama hayal satmayalım. Sorunlarımızı tartışalım. Yeni bir savaşa gireceğiz.

KADRODAKİ İSİMLER

Caner Erkin sakat. Emre Taşdemir'i aldım, sakatlığı geçti, onu düşündüm. Alınmayan oyuncular alınmayacak diye bir şey yok. Emre Taşdemir yeteneğiyle, fiziğiyle şu an Hasan Ali ile alternatif olur.

Sol bekte Hasan Ali ve Umut var. Emre Taşdemir benim talebemdi. Fatih Hoca ile de konuştum. Fiziksel durumu iyiye gittiği zaman değerlendireceğimiz oyunculardan biri olacak.

OĞUZHAN ÖZYAKUP

Oğuzhan Özyakup'tan malzeme çıktı... Çok beğendiğim fakat oynatmadığım bir oyuncu. Oynamasa bile burada olması gerekir. Kayıp bir yıl geçirdi ama milli takımın parçası. Selçuk da aynı, Mehmet Topal da aynı. Selçuk İnan ve Oğuzhan gibi oyuncular sürekli burada olmalı. Oynamasa bile bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

YABANCI KURALI

Yabancı kuralından daha büyük sorunlarımız var. Yanlış yollara sapıyoruz. Yabancı kuralı tartışılmalı fakat bundan önce kulüplerin genel yapısı tartışılmalı. Kulüplerin sorunu yabancı sınırı değil, ekonomik sorun.

Fatih Hoca ile dün akşam da konuştuk. Yabancı sınırı ile ilgili kendi kararı olduğunu, hatta kendi çıkardığını söyledi. Yabancı kuralı ilk çıktığında kendisi müdahil olduğunu söyledi.  Benim kararım olmaz, benim fikrim olur. Kararı yönetim verir.

YARDIMCINIZ OLACAK MI?

Şu anda yardımcıya ihtiyacım yok. Bana yardımcı getiriyorlar. Sonra kavga çıkartıyorlar, kavgaya ihtiyacım yok. Önümde 4 sene var. Benim de hayallerim var.

SANGARE TÜRK MÜ BİLMİYORUM

Antalyaspor'daki Sangare'nin yabancı mı Türk mü olduğunu bilmiyordum. Bu da benim eksikliğim. Bülent Korkmaz'dan öğrendim. Eksilerini, artılarını anlattı. İleride o da kadroda yer alabilir.

HANGİ KALECİYİ ALSAM TARTIŞILIR

Hangi kaleciyi alırsam tartışılacaktır ama kavga unsuru yapmaya gerek yok. Milli Takım'da olmayan her oyuncu ileride burada olabilir.

ARDA TURAN KONUSU

Buraya peşim hükümle gelmiyorum. Arda veya Caner'in hukuken suç unsurları var mı? Yok. Hata yaptılar, düzeltme durumları var mı? Evet. Her oyuncu buraya gelebilir ama sırf oyuncuyu memnun etmek için almam.

Şu anda Arda Turan, Caner veya bir başkası... İhtiyacım varsa yaşına bakmam, alır oynatırım. Buraya her oyuncu gelebilir. Ama Arda'yı, Emre'yi alayım, memnun edeyim gibi bir durum olmaz. Arda konumuz değil, olmasın. Türkiye'nin bir bireyidir. Beğendiğim bir oyuncu.

"TÜRKİYE'NİN HER SAHASI BİZİMDİR"

Türkiye'nin her sahası bizimdir. Neden Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın sahasında oynamayalım? Böyle bir şey olabilir mi? Terör olayları varken destek için Mardin'e, Hakkari'ye gidiyoruz. İstanbul'un göbeğine gidemiyoruz.

MİLLİ TAKIMI HANGİ OYUNCU ATEŞLER?

Hepsi olacak. Emre ve Burak'ın takımı ayağa kaldırmaya çalıştığını gören genç futbolcular da onları örnek alacak.

"ALTINDA EZİLDİĞİM YORUMLAR OLDU"

Kendimi eskiye göre daha güçlü hissediyorum. Altında ezildiğim yorumlar oldu. Buna rağmen kendimi üstte görmüyorum. Görevime bakıyorum. Kadro açısından bakarsak oyuncularla bugün idmana çıkacağım.

"LUCESCU İLE GÖRÜŞTÜM"

Lucescu ile görüştüm. Takımla da konuşmak istedi ama yanlış anlaşılır diye vazgeçti. Faydalı bir görüşme oldu.

NE KADAR ÜCRET ALACAKSINIZ?

İhtiyacınız varsa muhasebeye sorabilirsiniz. Bu 2 maç için hiçbir ücret almayacağımı söyleyebilirim.

"FRANSA MAÇIYLA BAŞLAMAK İSTERDİM"

Dünya Kupası'nda yaptığımız mucizeydi ve bu başarıyı yine tekrarlayabiliriz. Fransa maçıyla elemelere başlamak işime gelirdi. İlk maç, psikolojik olarak bizi etkileyecek."

Etiketler :