"Şenol Güneş neyi başardı?"

"Şenol Güneş neyi başardı?"

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek 65 puana ulaştı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan katılma hakkı elde etti. Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Metin Tükenmez değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Metin Tükenmez'in bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşması iki yönüyle önemliydi. Birincisi dört yıl görev yaptıktan sonra Şenol Güneş’in son oyununa çıkması diğeri ise Siyah Beyazlı takımın maçı kazanarak ligi üçüncü bitirmesiydi. Şenol Hoca, hak etsin ya da etmesin her teknik direktöre, her görev adamına yapılması gereken bir olgunluk ve sevgi gösterileri ile uğurlandı. Beşiktaş taraftarları ona hakkını helal etti. 35 yıllık teknik adamlık yaşamında sadece Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşaması ilginç bir rastlantı olsa gerek.

Hocayı uğurlarken medyada onun başarılarının öne çıkartılması insanca bir şeydir. Hiçbir sakıncası da yoktur. Ancak Şenol Güneş’in neyi başardığı noktası başlı başına irdelenmesi gereken bir konudur. Şenol Güneş’in neyi başarıp neyi başaramadığını anlamak için sadece Kasımpaşa karşılaşmasına bakmanız yeterlidir.

Kasımpaşa maçı galibiyetle bitirildiği an Beşiktaş ligi üçüncü bitirecek ve önümüzdeki sezonu erken açıp çok maç oynamak zorunda kalmayacaktı. Gelin görün ki dördüncü uzatma dakikasının sonunda Karius’un kurtarışı olmasa Beşiktaş ligi dördüncü bitirecek, yok pahasına çalışan Ünal Karaman’ın gerisine düşecekti. Dört yıl boyunca hiçbir krizi yönetemeyen Şenol Güneş az kalsın rahat Kasımpaşa maçının krize dönmesine de seyirci kalacaktı.

Evet, sadece Kasımpaşa maçına bakmak yeterlidir demiştim. Beşiktaş-Kasımpaşa maçının yıldızı kim? Üç gol atmasına karşın maçın adamı Güven Yalçın değil, Atiba’dır, sonra Güven Yalçın. Atiba, Şenol Güneş’i sırtında taşıyan oyuncuların başında gelmektedir. Peki, Kanadalı oyuncu sezon başında neredeydi ve neden ilk yarının ortalarına doğru takıma katıldı? Başarılı bir teknik adam koşullar ne olursa olsun, yönetim ne düşünürse düşünsün Atiba’yı sezon öncesi hazırlık kampına götürmez miydi? Şenol Hoca götüremedi ve biraz da bu yüzden daha ligin ilk yarısında şampiyonluktan koptu. Kasımpaşa karşısında Atiba’yı izlerken ben yoruldum. Son birkaç yıldır takımı için fedakarca mücadele eden oyuncuların başına Atiba’yı yazarım.

Peki, Güven Yalçın’a ne demeli? Aslında Şenol Güneş Güven’e hiç güvenmedi. Beşiktaş’ın genç santrforu bu sezon 14 maça ilk 11’de başladı. Çoğunda doksan dakikayı tamamlamadan oyundan alındı. Söz gelimi 25 maç oynayan bir Güven’in hangi konuma geleceğini düşünebiliyor musunuz?

Şenol Güneş gençlere güvenmedi. Zorunlu olmadıkça onları 11’de sahaya sürmedi. Bu bağlamda Şenol Güneş’in başarılı olduğu konusuna şerh koyuyorum. Şenol Güneş’in neyi başardığı konusunu hafta arası sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Şimdilik, eski bir arkadaşım olarak Ulusal takımda sonsuz başarılar dilerim kendisine…"