Şenol Güneş, Quaresma’nın ayrılık sözleri için ne dedi?

Şenol Güneş, Quaresma’nın ayrılık sözleri için ne dedi?

UEFA Avrupa Ligi'nde Genk'e 4-2 mağlup olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, taraftarların tekpisi için "Fazlalık bensem ocak ayında yine ayrılabilirim" diyen Ricardo Quaresma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Şenol Güneş'e, maçta taraftarlarla tartışan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'nın açıklamaları hatırlatıldı.

Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hiçbir oyuncunun niyetinden şüphe etmeyiz, öyle durum da yok. Biz de hata yapabiliyoruz. Duygusal kırılma sebebiyle seyirciye yanıt vermek de doğru değil. Seyircinin de oyuncular üzerinde olumsuzluk yaratması doğru değil. Başkana, yönetime, hocaya ve oyuncuya sahip çıkan taraftar, buna devam edecek. Quaresma için de geçerli, Oğuzhan için de geçerli. Sahadaki oyunu coşkuya dönüştürmek gerekirken, ayrıma dönüştürürsek kaybederiz. Mesajları aldığımızı düşünüyoruz. Herkes mesajı almıştır. Şu an 'Nasıl başarılı oluruz?' düşüncesi içinde tekrar ayağa kalkacağız. Quaresma, Lens, Oğuzhan hepsi bizim oyuncularımız. Bunları yok ederek, küstürerek, ayrımcılık yaparak hiçbir şey kazanamayız."

Duygusal tepkileri normal karşılamak gerektiğini anlatan Güneş, "Tek çözümü, başımızı öne eğip sıfırdan başlayarak yeniden hedef belirlemek. Olumsuz gittiğimiz için sıkıntı var. Oyuncuların performansının yükselmesi lazım. Mazeret bulmadan yeniden ayağa kalkmanın yolunu bulacağız. Nasıl başarı birlikte oluyorsa, başarısızlık da birlikte oluyor." açıklamasında bulundu.

Etiketler :