Şenol Güneş: "Sezon başında 3 günde bir maç oynamak kolay değil"

Şenol Güneş: "Sezon başında 3 günde bir maç oynamak kolay değil"

Beşiktaş'ın LASK Linz ile yarın akşam deplasmanda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı iki B36 Torshavn maçlarını kazanan Beşiktaş LASK Linz ile eşleşmiş ve ilk maçı Babel'in attığı golle 1-0 kazanmıştı. Temsilcimiz bu kez deplasmanda karşılaşacağı Avusturya temsilcini tekrar yenerek adını UEFA Avrupa Ligi Play-Off turuna yazdırmak istiyor.

Yarın oynanacak mücadele öncesi Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası Beşiktaş, antrenman yaparak kampa girecek. Basın toplantısında Şenol Güneş'le birlikte yer alan oyuncu Ryan Babel,

"Yarın bizi zor bir maç bekliyor ama özgüvenimiz yüksek. Son 2 maçta aldığımız sonuçlardan sonra özgüvenimiz yükseldi.  Gidişatımız son derece olumlu ve bence bu yarına da yansıyacak. Larin çok potansiyelli, genç bir oyuncu. Geçen seneden bu yana çok yol kat etti." dedi.

Şenol Güneş, "Rakibimize saygı duyuyoruz. Koşan, kompakt oynayan, disiplinli bir takım. Umarım izleyenlerin keyif alacağı ve bizim kazanacağımız bir maç olur.

Her takım, her kişi, hayatı boyunca bir değişim yaşar. Gelişimin ilk adımı da değişimle olur zaten. Bizim felsefemiz kazanmak üzerine, kazanmayı da güzel futbolla yapmak istiyoruz.

Oyuncular arasında bir plan değil de, elimizdeki oyunculardan en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Bütün oyuncular takımın parçası, dolayısıyla herkes en iyisini yapmalı. Diğeri, onu geçebilmek için tabii ki bir rekabet yapacak. Hepsine ihtiyacımız var.

Sezon planlamasında 4-6 hafta sonra oyuncuların ve takımın genel durumunu görüyorsunuz. Geçen sene transferde geç gelen olduğu gibi, bu sene de Dünya Kupası'ndaki oyuncular nedeniyle bir değişim olacaktır. Rakiplere göre fazla farkımız yok, 1 hafta falan var.

Zaman zaman oyun içerisinde hatalar olabiliyor. Tempolu oynadığımız zaman, bunu ne kadar götürebiliriz bu da soru işareti. Sezon başında 3 günde bir maç oynamak kolay değil, belki bununla ilgili de sıkıntı oldu. Yarınki maça göre, hafta sonunda da bazı değişiklikler olabilir.

Larin ve Vagner, ilk hazırlık döneminden beri bizimle beraber. Larin geçen seneki durum itibariyle oynamaya devam etti. Zaman zaman işler yaptı ama eksikleri var. Vagner çok çalışıyor ama üretkenlik olarak sıkıntısı oldu. Negredo sakatlık nedeniyle çalışamadı." dedi.

 

Etiketler :