Şenol Güneş: "Taç pozisyonunu bilmiyorum, bizden de çıkmış olabilir"

Şenol Güneş: "Taç pozisyonunu bilmiyorum, bizden de çıkmış olabilir"

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig’de son haftalara girilirken, şampiyonluk yarışı ile kümede kalma mücadelesindeki yarış kızıştı. Haftanın en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi. Galatasaray, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 17 maça yükseltti. Beşiktaş'ın Süper Lig'deki 13 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Şenol Güneş maç sonu şöyle konuştu:

"Güvensizlikten dolayı disiplinden koptuk. Oyunu kaybettiğimizi, güven kaybettiğimizi görüyorum. Oyunun ilerleyen zamanlarında oyuncuların güvensizlikleri, oyun formatını düzensiz hale getirdi.

Haklı, haksız olabilir taç pozisyonu ama ondan sonra oyunun dışına konsantre odu oyuncular. Yediğimiz gol, bizim için çok acemice. Taç olması önemli değil, ondan öncesi var. Hakemin takdir haklarından oyuncuların bu kadar etkilenmesini beklemiyorduk.

Bizim için kayıp 3 puan. Çok kolay, gereksiz, anlamsız, dikkatsiz yediğimiz 2 gol var.

Hakemler belli, rakipler belli, biz belliyiz. Ne olursa olsun çıkıp doğruları yapmamız gerekiyor. Hakem hataları ne olursa olsun, sinirlenebilirsin, kızabilirsin. Her maçta hakem hataları oluyor. Konuşabiliriz ama bunları söylediğinde temize çıkmış olmazsın.

Necip'in pozisyonunda topa müdahalede faul oluyorsa bırakalım, kapatalım futbolu. Hakem hataları her zaman oluyor. Ancak oyuncularım bu tartışmaları oyun içinde değil, sonrasında yapmalıydı. Önce kendi işlerine bakmalıydı.

Oyuna o kadar müdahale oldu ki... Oyunun başlangıcı, kartlar, penaltılar, hepsi tartışılır ama oyun içinde tartışılmaz. Oyun disiplinini, oyunun gerekliliklerini iyi yapmak zorundayız. Akılla, sabırla... Çok ısrarla olunca, bir süre sonra ipin ucu kaçtı herhalde.

Necip Uysal ile ilgili bir şikayetim yok. İyi olmasa zaten değiştirirdim."

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamarı ise şöyle:

"Herkes izliyor, benim söyleyecek bir şeyim var. Oyuncuların disiplinden koparak bu kadar kart görmesinin güvensizliklerinden olduğunu düşünüyorum. Bunlar hakem hatası, olabilir, bizim hata yapmamızı gerektirmez.

Taç pozisyonunu bilmiyorum, bizden de çıkmış olabilir.

Diğer maçların ne olduğu, ne olacağı oynandığı zaman görülür. Biz bu maça da kazanmak için çıktık. Kazanmak için bir oyun bütünlüğü vardı. Sezon başından beri hatalarımız ve doğrularımızla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 3 maçı da kazanmak istiyoruz.

Şampiyonluk yarışında yara aldık ama daha önce de almıştık bunu. Kalan 3 maçı kazanmak istiyoruz.

Etiketler :