Şenol Güneş - Ümit Özat polemiğinde son 1 ayda neler yaşandı?

Şenol Güneş - Ümit Özat polemiğinde son 1 ayda neler yaşandı?

İşte Beşiktaş'ın başarılı çalıştırıcıs Şenol Güneş ve Ümit Özat'ın son 1 ayda yaşanan polemiği.

Ajans Beşiktaş - Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Beşiktaş'tan Gençlerbirliği'ne yardım geldi. Beşiktaş, kramponlarını unutan Gençlerbirliği takımı oyuncularına 10 çift krampon verdi. 

Karşılaşmanın ardından ise Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ile basın mensupları arasında bu durum konuşuldu. Maç sonrası basın mensupları, Ümit Özat’a Şenol Güneş’in “10 krampon verdik.” Sözleri hatırlatıldı. Ümit Özat önce “yok öyle bir şey” cevabını verdi. Ardından basın mensuplarının “Şenol hoca basın toplantısında söyledi” sözleri üzerine “çağırın bana malzemeciyi” dedi.

Bu sırada keleci Antrenörü Gökhan Tokgöz kafa sallayarak olayı doğruladı. Ümit Özat da bunun üzerine basın mensuplarına dönerek “verdilerse ne olmuş?” cevabını verdi.

"Bu işin Ankara'sı da var"

"Maça baktığımızda sonucun bu olmaması lazımdı. Bu işin Ankara'sı da var. Orada görüşeceğiz, her şey bitmedi. Biz orada çıkıp oynayacağız yine. Hakemin de biraz daha duyarlı olması lazımdı." ifadelerini kullandı.

Dün oynanan Fenerbahçe - Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından konuşan Özat, tekrar Şenol Güneş'i hedef göstererek, "Bir şey sorduğun zaman filozof gibi davranan insanlar, bir şey sorduğun zaman yanındaki danışmanından aldığı kelimelerle kopya çekerek konuşan insanlar... Büyüklük küçüklük kalple olur. Dünya 3. olmuş teknik adam ne diyor? Ne saygısızlık yapmışız? Krampon vermişiz. Böyle büyüklük olmaz. Sen Bursaspor'u çalıştırırken İstanbul'daki kirli havayı söylüyordun. Sen o kirli havayı daha fazla teneffüs etmişin."

"Beşiktaş'ın bizi elemesi anormal değil, bizim onları elememiz de anormal değil. Bir şey sorduğun zaman filozof gibi davranan insanlar, danışmanından aldığı kelimelerle konuşan insanlar... Büyüklük-küçüklük, beyinle olmaz, kalpten olur. İnsanın içinden gelir. Rövanş maçında hoşgeldin demeye gitmeyeceğim. Kulübüm bana git hoş geldin de derse, giderim. Ama kulübümden böyle bir talep gelmezse gitmem" ifadelerini kullandı.

“Gerginlik nasıl başlamıştı?”

Geçen sezon Nisan ayında oynanan Beşiktaş - Gençlerbirliği karşılaşmasından Ümit Özat önce, Şenol Güneş'in elini öptü. Ardından maç başladı ve mücadelenin 21. dakikasında Luccas Claro'nun Cenk Tosun'a yaptığı faul sonrası Claro, hakem Serkan Çınar tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

4-026.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği'nin sık sık faul yapmasından dolayı hakeme yakınırken, Ümit Özat da bu tartışmaya dahil oldu. Şenol Güneş'in üstüne yürüyen Özat Luccas Claro'nun ilk kez faul yaptığını söyledi ve iki teknik adam arasında da kısa süreli bir tartışma yaşandı. 

2-074.jpg

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Özat, "Bir daha Şenol Güneş'in elini öpmem. Sen kalkıp bunu medyaya malzeme yapıyorsan İstanbul'un büyüsüne kapıldığının belirtisidir. Ezikliğinin belirtisidir. Biz yıllarca Şenol Güneş'i anlamakta çok zorluk çektik, Türkçe'yi çok iyi konuştuğu için! Şenol Güneş herhalde F.Bahçe geçmişimden dolayı yapıyor. Ama onun Trabzonspor'dayken yaşadığı şey sırasında ben Almanya'daydım. Kazandıktan sonra bunları konuşmak kolay. Kazanamasa böyle mi konuşurdu Şenol Güneş? Kazanana kadar da her türlü çullanma var. Beşiktaş'ın antrenörü, masörü herkes çullanıyor hakeme. Ne oluyor ya? Kan gövdeyi mi götürüyor?" diye konuştu.

5-005.jpg

Sözlerinin devamında, "İstanbul'a gitmek hayalidir herkesin. Şenol Güneş 70 yaşında geldi! Hayatında şampiyonluğu yoktu, belki bunu kaldıramıyordur. Bütün Türkiye, Şenol Güneş'in şivesiyle, giyimiyle, saçıyla dalga geçerken ben sahip çıktım. Şimdi aynı hatayı sen yapıyorsun Şenol Güneş. Ne farkın kaldı diğerlerinden?" ifadelerini kullandı.

Etiketler :