Şenol Güneş: "Üstün oynayıp 3 puanı almak istiyoruz"

Şenol Güneş: "Üstün oynayıp 3 puanı almak istiyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Malmö maçı öncesi basın toplantısında konuşuyor.

Ajans Beşiktaş - Teknik Direktör Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Malmö maçı öncesi basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu:

"Her takımın turu geçme şansı var. Kendi sahamızda rakibi yenerek turu geçmek istiyoruz. Maç için hazırız. Sahamızda rakibi yenerek turu geçmek istiyoruz, orada basit gollerle kaybetmiştik. Malmö maçına hazırız. Üstün oynayıp 3 puanı almak istiyoruz. O mağlubiyetleri içime sindiremiyorum.

Geçmişte yaptıklarımızın bazen takdir ediliyor, bazen eleştiriliyor. Başarılı övgülere teşekkür etmek gerekir ama yeni başarılar için çalışmak gerekiyor. Bu sene 3 kez mağlup olduk, bu beni çok üzdü. Kaybedilmemesi gereken takımlara kaybettik. Ben işimi hep daha iyi yapmak isterim. Avrupa'da Beşiktaş'ın isminin gündem olduğunu biliyorum. Avrupa'da olunca en iyi şekilde temsil etmelisiniz. Ama ben ama bensiz yine başarılı olacaktır. O üç mağlubiyeti içime sindiremiyorum."

TEKNİK DİREKTÖRLER LİSTESİ

Sözcü gazetesinden Beşiktaş muhabiri Ali Aydın, teknik direktörlük sıralamasını hatırlattı ve Türkiye'de teknik direktörler listesinin zirvesinde yer alması hakkında görüşlerini sordu. Aydın'a iltifatları için teşekkür eden Şenol Güneş şöyle konuştu:

"Zirveye çıkabilmek için el birliğiyle çalışmak gerekiyor. Yarın iyi bir sonuçla bunu pekiştiririz. Yeniden çalışıp yeni başarılar elde etmek gerekiyor. İşimi doğru mu yanlış mı yaptığım önemli. O sıralamadaki yeri daha da ileri götürmek için sorumluluk daha fazla arttırmak gerekiyor, daha fazla çalışmak gerekiyor. Şöret gelip geçicidir. Karakter ve davranışla sonucu birleştirmek önemlidir. Daha gideceğimiz mesafe var. Türkiye, kulüplerimiz ve milli takım için keşke tek haneli rakamlara gelebilsek. Enflasyon gibi. Enflasyonun da tek haneli olması lazım"

"TAKİP EDİLİYORUZ"

"Önce Şampiyonlar Ligi sonra Avrupa Ligi. Fakat bizim ülkemizde Avrupa Ligi önemsenmiyor. Futbolcularımızı tanıtabilme adına Avrupa kupalarında yer almak önemli. Galatasaray da son dakika UEFA'ya kalamayabilirdi. Daha önce alacağı sonuçla da bir üst tura da çıkabilirdi. Oyuncularımızı tanıtmak için Avrupa ligleri çok önemli. Takip ediliyoruz, sonra rakibimize bakarız."

"GRUPTA YİNE FAVORİYİZ"

"Futbolda garanti diye bir şey yok. Grupta yine favoriyiz. Biz iyi olunca hemen en iyi takım, kötüde de en kötü takım oluyoruz. Başarının devamlılığı para da olsa zor. Geçen seneki takımlara bakın, bunlar olabilir"

TRABZONSPOR İLE OYNANACAK MAÇ

"Bu maçın önüne diğer maçın çıkmasını istemiyorum. Lig bir maraton, daha yarısı bitmedi. Değerlendirmek doğru olmaz. Biz sürekli perşembe-pazar oynadık. Pazartesi de oynayabilirdik. Bunu da belirtmiş olayım."

MUSTAFA PEKTEMEK: "SAHA AVANTAJIMIZI KULLANACAĞIZ"

Mustafa Pektemek ise kısa konuştu: "Yarın çok önemli bir maça çıkacağız. Kazanmamız gereken bir maç. Kendi seyirci ve saha avantajımızı kullanacağız."

Etiketler :