"Şenol Güneş’i mutlu eden bir maç oldu..."

"Şenol Güneş’i mutlu eden bir maç oldu..."

Milliyet gazetesi yazarı Atilla Gökçe, dün Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - Akhisarspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Atilla Gökçe'nin yazısı:

Süper Lig’e en az sorunla hazırlanan ekip Beşiktaş’tı. Vida’nın satışını beklerken (!) bekletilen dış transferlere, Dünya Kupası’ndan dönen futbolcuların zorunlu (!) tatiline rağmen... Negredo’nun elde kalmasına rağmen hem de! Çok iyi çalıştıkları, UEFA eleme takvimine ayak uydurmak için erken form tutmaya başladıkları için diri, dinamik, çabuk ve akıllı bir oyunla adeta gösteri yaparak başladılar maça.

Topla oynama oranlarına bakıldığında, havadaki azot kadar (% 78) zengindi Beşiktaş... Topu iki kanatta da etkili kullandılar. Lens ve Babel’in Akhisarspor üzerinde baskı kurması, orta alanda Medel, Oğuzhan ve Tolgay’la savunmayı ve hücumu aynı anda becerebilen bir performans göstermesi, Gökhan ve Caner’in bindirmeleri maça renk ve derinlik kattı.
Akhisarspor da az değildi bu arada... Süper Kupa’nın sahipleri, ilk yarıda savunmaya çekilerek Beşiktaş’ın ezici baskısı altında ayakta durmaya çalıştılar. Larin, Babel, Oğuzhan ve Lens’e şut attırmamaya özen gsterdiler. Sağda Vrsajecviç ve  Lopes’le, solda Ömer Bayram ve Larsson’la hem savunma yaparak, hem de kontralara çıkarak fırsatlar aradılar. Ama ilk yarıda Selezynov’u topla buluşturamadılar.
Beşiktaş, ilk yarıdaki oyununu iki güzel golle süsledi. Oğuzhan’ın Pepe’ye gönderdiği ölçülü, biçili ve yumuşak hava topu, Portekizlinin kafasından herkesi rahatlattı. (Bu arada taraftarın maç boyunca ayakta takımına destek vermesi de çok iyiydi. Ama niye 28 bin kişi?)
Gökhan Gönül’ün de ikinci golde bir maestro gibi oyun kurduğunu söyleyelim. Lens’e nefis bir pas verdi. Hollandalı da şık br asistle Babel’e attırdı.
Maçın akışını da temposunu da değiştiren adam Saffet Susiç oldu. Manu ve Serginho’yu sahaya sürerek ofansif etkinliğini artırdı. Selezynov’a top taşıyan bir hücum stratejisi uyguladı. Bu arada Akhisarspor’un sert ve faullü oyununa da dikkati çekmek gerek: 5 sarı kart... Olmaz! Beşiktaş’ın gösteriye çevirdiği oyunda kendilerinin de rolü olduğunu açıkça ortaya koydu. Necip Uysal’ın Selezynov’a attığı (ters asist) önemli bir kaza golünü getirdi. Morali bozuk Necip, bir de Manu’yu kaçırmaz mı?

Akhisarspor beraberliği hak etti. Oyuna heyecan ve zenginlik kazandırdılar. Yürekler hop oturup hop kalktı.
Hakçası, maçın sonuna kadar olmadık goller kaçıran Beşiktaş da kazanmayı bildi ve hak etti. En başta Lens... Oğuzhan, Gökhan, Babel,Pepe, Medel (İlle de Medel), Caner çok iyiydi. Larin’in zamana ihtiyacı var. Necip’e kızmayalım. Tolga da güven duygusunu giderek artırıyor.

Şenol Güneş’i mutlu eden bir maç oldu...Açılış maçında tabela çok önemli. Oraya bakan Beşiktaşlılar da mutlaka mutlu olacaktır.

Etiketler :