Şenol Güneş'in 115 dakika süren basın toplantısındaki tüm sözleri

Şenol Güneş'in 115 dakika süren basın toplantısındaki tüm sözleri

A Milli Takım ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Şenol Güneş şunları söyledi:

"Bazı arkadaşlar (basın mensubu) daha önce de bizi yok sayıyorlardı, şimdi de yok saymaya başladılar. Bunu görüyorum, hissediyorum. Kin ve nefret tohumları var, benim kimseye karşı böyle duygularım yok.

Beşiktaş ailedir, doğruların, ilkelerin takımıdır. Büyük Beşiktaş taraftarı beni sevdi, kucakladı. Kısa bir sürede kalsa da Beşiktaş taraftarına karşı bu duygularımda hiçbir şey değişmedi. Sevgim sonsuz. Saygım sonsuz. Ve değişmeyecek. Beşiktaş'a olan sevgim aynı sıcaklığıyla devam edecek.

Bugüne kadar yaptıklarımız biliniyor. Mayıs'ı görmek istemeyenler var ama inşallah onlar daha çok mayıs görürler.

Bugüne kadar hep açık olmaya çalıştım. Gizli hesaplar yapıyormuşum gibi gösterildi. Milli Takım'la ilgili görüşlerimi zaten açıklamıştım. Başkan da biliyordu.

Başarıyı herkesle paylaşırım ama başarısızlığı kimseyle paylaşmam. Sorunlardan şikayetçi olmak yerine her zaman çözmeye çalıştım. Benim Fikret Orman ile ne gibi bir kavgam olabilir? Başkan beni yönetiyor!

Beşiktaş'ın ekonomisi ile beklentisi arasında bir çelişki olduğu gerçektir. Bu çelişkileri düzeltmezsek her kulüpte daha büyük facialar olacaktır.

Beşiktaş'taki sürecin değişim süreci olduğunu düşünüyorum. Real Madrid, son 3 Avrupa şampiyonluğunu aldı. Bu kez elendi. Değişim her yerde var.

Ayrılmak isteği benim öncelikli tercihim değildi. Ben buraya ayrılmak için gelmedim. Büyük başarılar için görev yapmaya çalıştım. Bazen istemesek de ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. Hayat hesapla değil, nasiple yaşanıyor.

İspanya'da başkan gelip, 'Milli Takım için sizinle görüşmek istiyorlar' dedi. O gün daha Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalamamıştım. Gitmek istersem o zaman da gidebilirdim.

Görevim bitinceye kadar başkana ve yönetimdeki birine saygısızlığım olmayacak ama aynı fikirde olmadığım, saygı duymadığım bazı isimler var. Kimse merak etmesin ayrılacağım son gün bile ilk günkü aşkla çalışacağım. Sezon sonunda ayrılacağım gibi görünüyor.

Beni Fenerbahçe düşmanı olarak gösteriyorlar. Ben Fenerbahçe'ye hiç saldırmadım. Dayak yiyen bendim. Ben bugün Ersun Hoca ile görüştüm. Ali Koç'la da görüşeceğim. Milli Takım'da kardeşim olsa almam ama Fenerbahçe'den almam gereken oyuncu olursa onu alırım.

Bu haftaki maça çıkmadan beni tehdit edenlere söylüyorum; korkmuyorum. Ben ölümü göze alırım ve namusumla gömülürüm.

Benim alacaklarım çok var. Maddi, manevi çok var. Manevi alacaklarıma kimsenin serveti yetmez. Ben Beşiktaş taraftarını yanıma almışım, onlara oynuyormuşum. Ben taraftarı kandırarak mı buraya geldim? Bugünlere öyle gelmedim.

Bana yazı geldi, 2 maçlığına Milli Takıma gideceğim. Giderken de her zaman, daha önce söylediğim, 'İki takımı çalıştırmaya sıcak bakmam' sözünün altında ezileceğim. Beni en çok rahatsız eden konu bu. Ceza alır mıyım dediler, alırsın dediler. Bana yazı geldi. Futbolcular gibi bir davet aldım Milli Takım'dan! Milli Takımı 2 maçlığına çalıştıracağım. Bu maçlarda da yenilik yapmayacağım. 1 haftalığına gidip bu görevi yapacağım. Bu görevlendirme sadece iki hafta, daha ötesi yok. Haziran'da diğer anlaşmayı yürürlüğe koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa bakarız.

Beni değersizleştirerek ne yapmak istiyorlar? Veba mı var bende? 'Beşiktaş'ı sattı' diyorsun. Neyi sattım ben? 4 yılı bir inceleyin bakalım benden daha iyi Beşiktaşlı var mı?

Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli size ne yapmış? Hainlik mi yapmış? Denizli ile konuşuyorum, senin yüzünden hastalandım diyor. Sen Milli Takım'a gitmeseydin, ben giderdim diyor, stres yaptım diyor hoca. Şakalaşıyoruz.

Kendi ülkemizin takımına hizmet için çağırılıyoruz. Bir tercih yapmıyoruz. Gitmem mi zarar verir, kalmam mı? Tam cevabını kimse veremiyor.

Kendi içimizde Beşiktaş'a zarar verenler var, bilerek yada bilmeyerek. Şu anda Beşiktaş'ın itibarını kaybetmesi için uğraşıyorlar. Hocaya, başkana saygısızlık Beşiktaş'ın itibarını kaybettirir.

Yönetimden, 'Hoca ile devam etme kararı aldık' diye açıklama yapıldı. Bana hiçbir şey gelmedi ama. Açıklanan karar oldu ama teklif gelmedi. Onların da haklı yanları vardı, çünkü kongre yapılacak.

Başkanla dün görüştüm. Zaten size de açıkladı, sezon sonuna kadar devam edeceğiz diye. Ayrıldıktan sonra da görüşeceğim. Belki başka yerde buluşacağız.

Ben ne ara Beşiktaş'a zarar verir hale geldim? Saha sonuçlarında haklı olabilirler ama ilkeler bazında ne var?

Hiçbir futbolcu, antrenöre saygısızlık yapamaz. Hiçbir teknik direktör de yönetime saygısızlık yapamaz. Ben sezon sonunda gideceğim diye oyuncu ona göre oynayacak öyle mi? Yok ya!

TFF Başkanı'nın istifa edeceğini ben bilmiyordum. İddaa'yı aldığı halde kendisi de bilmiyordu. FIFA'dan veya yukarıdan geldi, istifa etti.

Yönetimle ne bilek güreşi yapacağım? Ben hocayım. Yönetimle bilek güreşi yapıyor haberini size yönetim veriyor demek ki. Havadan mı alıyorsunuz haberleri? İlhan Mansız neden bugün aramızda yok? Kim karar verdi, para pul işlerini falan bırakın! İlhan Mansız bugün neden yok, kararı kim verdi, böyledir, yönetimler karar verir.

Beşiktaş taraftarı beni seviyor, bir sıkıntım yok. Fikret Orman'ın Beşiktaş'ta çok başarılı işler yapacağına inanıyorum. Başka yerde de yapabilir.

Milli Takım'da 2 maç için TFF'deki mevcut kadroyla devam edeceğim. Yeni sezon için yeniden bir ekip kuracağım.

Negredo'yu ben mi gönderdim? Yönetim gönderdi. Para getireceği düşünülüyordu zamanında. Sonra ben oynattım onu, sonra gitti yine. Şartlar itibariyle kararı yönetim veriyor.

Beşiktaş yeni teknik direktörünü şimdi açıklasa ben mutlu olurum. Belli olsun. Bunları aşmamız lazım artık. Yönetimdeyseniz samimi davranmalısınız. İstemiyorsanız, bunu ilgili yere söylemeniz gerekiyor.

Yöneticilerin üstünde değilim ama yönetici bir teknik direktörü yok sayamaz. Buna izin vermem. Ondan sonra abi demeyeceksin. Ne abisi? 4 yılda yapılan başarıları ben üzerime almıyorum, başarısızlıkları alıyorum. Başarıları da isteyen alsın, gitsin."

Etiketler :