Şenol Güneş'in basın toplantısındaki tüm açıklamaları

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki tüm açıklamaları

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı; "Her gün yenilik yapmak gerekiyor. Vizyon çizmek gerekiyor. Ne korkuturum, ne kandırırım ne de yalan söylerim. Zaman zaman sözlerim çarptırılıyor. Birkaç tane başlığım var. Onları söylemek istiyorum. Herkesin bir hayatı var, oyuncuların da bizim de"

"Başkan yokken bir toplantı yapmışım ipler gerilmiş. Öyle bir şey yok. Başkan buraya sık sık geliyor, konuşuyoruz. Başkanla gizli bir düşüncem yok benim. Biz de ip de yok, gerilme de yok. Galatasaray'a başarılar dilerim Şampiyonlar Ligi'nde, benim onların fikstürü ile ilgili söylediğim bir şey yok. Yabancı oyuncu konusunda çok spekülasyon döndü."

"Hadi beni adam yerine koymuyorsunuz da, bari Mourinho için, Simeone için UEFA toplantısına birini gönderseydiniz. Sadece Anadolu Ajansı'ndan geldiler. Yabancı konusu konuşulmadı orada. Laflarım çok çarptırıldı. Biz emekçiyiz, futbol için buradayız."

"Dünya futbolunun nereye gittiği hakkında konuşma yapıldı, ben de konuştum. Latin futbolu, Alman futbolu falan dendi. Ben de bu tip futbolun kalktığını düşünüyorum dedim. Artık antrenörlerin futbolu var. Guardiola'ya bakıyoruz, İspanya'da Almanya'da şimdi İngiltere'de. Simeone ve Mourinho'nun savunma ile ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. Artık antrenörler üzerinden görüyoruz bunları. Bunlar konuşulurken yabancı konusu açıldı dışarıda. Kriterler koyuldu, hatırlarsınız. Ben yaşlandım ama hala hafızam yerinde. Bana sormamışlardı o zaman"

"Yabancı konusunda suçlanacak biri değilim. Konunun açılması güzel, tekrar konuşulsun. Ülkede futbolcular var. Ben uyumu sağlayan birisiyim. Ben sadece yabancı sayısı fazla dedim. Yerlinin üretilmesi lazım. Buraya geldiğim ilk gün söyledim. Beşiktaş'ın tesisleri üretim için yeterli değil dedim"

"Dört maçta 7 puan aldık, sorumlusu benim. Çalışmaya devam edeceğiz, 4 maçta 12 puan bekliyorduk. Alabileceğimiz maçlarda puan kaybettik. Önümüzdeki 4 maçta kayıp istemiyoruz, Avrupa'da da aynı şekilde. Milli takımı da tebrik ediyorum."

"Futbolda devrimler yapılabilir, yapılmalıdır da. Ben bundan yanayım. Çin'de yabancı oyuncular, antrenörler getiriyorlar ama zorlanıyorlar biz bunun doğrusunu yapabilecek bir ülkeyiz. Fizik kondisyon mu, teknik mi? Bu da önemli."

"Mükemmelliği kestirme yoldan aramayalım. En çok bu işler antrenöre düşüyor. O yüzden orada bizimle beraber olunmasını isterdim UEFA toplantısında. Keşke gelip soru sorsaydınız. Türk futbolunu nasıl gördüklerini öğrenmiş olurdunuz. Futbol bir olgudur, sanattan, bilimden, felsefeden faydalanır"

"Tüm görev tanımları yeniden yapılmalıdır. Teknik direktör takımı yönetir ama kulüp yönetmek bizim işimiz değil. Asla böyle bir şey yapmadım, yapmam da. Bana başkanlık teklifi çok geldi ama benim anladığım iş teknik direktörlük."

"Karius'la ilgili magazinsel konuyu söyledim. O da bunu seviyorsa, doğru değil. Yakışıklı, düzgün, karakterli olmak hoştur ama önemli olan sevilen, sayılan biri olmak ve düzgün iş yapmaktır. Şeklen başka türlü olmanız size bir ayrıcalık getirmez."

"Bu siyah-beyaz değil. Yabancıya tamamen kapanamazsınız. 14 tane yabancı sayısının fazla olduğunu düşünüyorum ben. Karar doğru ama uygulama sıkıntılı, para aldılar kulüplerden o paralar altyapıya yatırılsa doğru olacaktı. Bana gelen oyuncunun kriterleri olmalı."

"Alvaro Negredo en uyumlu olduğum oyuncu. Sorunum yok. Yüksek maaş alıyor, sezon başı sakattı ve talipleri vardı ve o yüzden gitmesi gerektiğini söyledim. Bunu Love için de Lens için de söyledim. Bu sene sözleşmem bitiyor. Sırbistan'da soru geldi, kulüp takımı düşünmüyorum dedim. Beşiktaş'tan ayrılma durumum yok öyle bir şey de düşünmüyorum şu an. Ayrılırsam da kulüp takımı çalıştırmak istemediğimi dile getirdim."

"Beşiktaş burada bir değer görüyor. Başarılı işler yaptı. Beşiktaş'ın sorunları düzeltecek gücü var. Ben oraya Beşiktaş teknik direktörü olarak gittim. Akşam da konuştuk, her şeyi biliyorlar. Oradaki antrenörler bizi takip ediyorlar, biz onları takip ediyoruz ama onlar bizi daha iyi biliyorlar. Çok iyi biliyorlar Türkiye'yi"

"Hayalim, genç oyuncuları oynatmak ama altyapılarımız ideal değil. Almanya uzun yıllardır yatırım yapıyor, yapmaya devam ediyor. Biz yatırım yapmadık. Ben sokak arasından geldim, toprakta büyüdüm, çamurdan çıktım. Şimdi çok iyi imkanlar var. Brezilya, Arjantin, Portekiz, Şili oyuncu üretiyor, biz alıyoruz. Trabzon'dan, Van'dan alalım. Futbol açların oyunudur, tokların oyunu değil. Zenginler top oynamaz."

"Ek transfer dönemi haksızlık yaratır. Oyuncular mağdur ama haksızlık yaratır. Futbolcular derneğinin yanındayım ama bu kural bu sene uygulanmaz. Alınan karar bir sene sonra uygulanır. O zaman herkese bir hak vereceksin, diğer türlü sorun çıkar. Alvaro Negredo'nun satışına başkan karar verir. Şu anda Negredo'nun gitmesini istemem ama kulübün menfaati önemli."

"Pepe'nin primlerini personele dağıtması dışarı çıkmamalı. Bunlar konuşulmamalı. İyi niyetli oyuncu olarak onu takdir ederim ama bunu bilmek zorunda değilim. Bu tarz şeyler söylenmemeli."

Etiketler :