"Şenol Güneş'in Burak'a kefil olması doğru"

"Şenol Güneş'in Burak'a kefil olması doğru"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde Habertürk TV'de yayınlanan Spor Saati programında gündem değerlendirmesinde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın Burak Yılmaz transferini ve Şenol Güneş'in "Kimseye kefil olmam, Burak'a olurum" açıklamasını yorumlayan Fatih Altaylı, "Bu açıklama doğru. Yaptığı çok doğru bir şey niye? Burak Yılmaz alındı. Ciddi de bir paraya alınmış. Kefil olması da doğru. Nerelerde oynadı? En başarılı sezonlarını nerede geçirdi? Önce Trabzonspor'da başarılı oldu. Hocası kimdi? Şenol Güneş. Burak Yılmaz'ı, Burak Yılmaz yapan Şenol Güneş'tir. Burak'ı ne sen ne ben Şenol Güneş kadar tanıyabilir. Beşiktaş aradığı ilacı bulmuş gibi. İki taraftarın Burak Yılmaz'a olan anlamsız tepkisi... Burak Yılmaz çok ahlaklıdır, şahane adamdır demiyorum, saha içinden bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

Ryan Babel'in Fulham'a transferini değerlendiren Altaylı, "Beşiktaş, Babel'in kafasında bitmiş miydi bitirilmiş miydi? Geçen sezon son 6 hafta şampiyonluk yarışında kalındıysa Babel sayesinde... Avrupa'da başarıda payı var mı? Var. Sonra bir uyumsuzluk oldu. Bu uyumsuzluk giderilebilir bir uyumsuzluk değilse satılması normal ama aksiyse satılmasını anlamak mümkün değil. Şunu söylemek lazım, Babel kalsa Beşiktaş şampiyon olur muydu? Zor bence... Demek ki 'Zaten şampiyon olamayacağız, 2 milyon Euro masraf etmeyelim' demişler. İstenmeyenler gider mi? Tarık Çamdal, Galatasaray'dan gidiyor mu? Onu kim aldı? Ünal Aysal. Deniyor ya 'Şapkadan tavşan çıkarırdı', çıkardığı şapka işte" dedi.

Arda Turan'ın Beşiktaş'a transfer olacağına ilişkin de konuşan Altaylı, "Alacaklarsa bir tas yoğurt bir de su alsınlar, olsa olsa cacık olur. Arda'dan futbolcu falan olmaz bu saatten sonra. Hareketleri sporcu gibi değil çünkü. Delidoluluğu anlarım ama bir yaştan sonra durmak lazım belli ki. 19 yaşında barda kavga etse gençliğine verirsin ancak 30 yaşında bir sanatçının eşine sarkıntılık edip kafalar atıyorsa artık o çocuğun sporculukla alakasını kuramazsın. Arda'yı çok da severim ayrı bir şey ancak bunu yaptıysa bunun yüküyle futbol oynayamaz o çocuk, geçmiş olsun. Eşi hamileyken gece barda ona buna sarkıntılık yaptığı iddia edilen, sanatçıya kafa atan, silahla hastane basan bir adamın üzerinde bu yükler varken Beşiktaş formasının ağırlığını taşıyamaz. Beşiktaş'ı bırak, Başakşehir'i taşıyamıyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Denizli'nin 28-29. haftayı işaret etmesini değerlendiren Altaylı, "Şampiyonluk bu sene son haftalara kalacak gibi duruyor. Liderle diğerleri arasında 6 puanlık fark var ve liderin arkasında aynı puanda 4 takım var. O yüzden kolay kolay bitecek gibi durmuyor, sürekli bir şeyler olacak gibi. Son iki haftaya kadar kimin şampiyon olacağı kolay kolay netleşir gibi durmuyor. Favori Başakşehir, plaseler: Galatasaray ve Kasımpaşa'dır. Beşiktaş büyük sürpriz olur. Diğerlerinin nefesi yetmez gibi duruyor. İyi pozisyon aldılar ancak nefesleri yetmez gibi duruyor." yorumunda bulundu.

Etiketler :