Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar

Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında basın toplantısı düzenledi.

Şenol Hoca şunları söyledi:

TRANSFERLER

Transferin başındayız. Son güne kadar transferler olabilir. Gelecekler ve gidecekler buna bağlı olacak. Eldeki oyuncuların kendilerini geliştirmesi kadar gelecek oyuncuların katkı sağlaması da önemli. Siz zaten başkanla görüşüyorsunuz. Bizim hala transfer yapabileceğimizi biliyorsunuz.

İlk yarıda iyi oynayan oyuncular şuan için öndeler. Oyuncuların ne verdiğine bakıyorum. Verirse iyi, vermezse hepsi kötü... Teknik gücün iyi olabilir ama fizik gücünü sahaya yansıtamazsan fayda etmez. Mutsuz oyuncunun burada olması gerekmez. Oyuncuların oynayıp kendi değerini göstermesi gerekir. Kenar oyuncularımızda fazlalık var. Oynamayacaklar gönderilebilir.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de iyi kadroları var. 2. yarıda da iyi işler yapacaklarına inanıyorum. Yeni gelen oyuncuya kendini göstermeden formayı verip iyi oynayan oyuncuyu kesemem. Önce kendimizi aşıp, kendimizi geçmemiz gerekiyor. Rakiplere sonra bakarız.

Şu an transfer önceliğim forvet. Sakatlık olsa, çift kalede, hazırlık maçında oynayacak forvetim yok.

Ben iki santrfor transferi istiyorum çünkü Ömer sakat, Aboubakar gitti. Sakatlık ihtimaline karşın da sol bek arıyoruz.

İyi bir Rhodolfo olsaydı kimseye ihtiyaç yoktu. Marcelo bir geldi geçti hepsini.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

4-5 takım şampiyonluk yarışına ortak olabilecek. Biz de bu yarışa ortak olabilmek için çalışıyoruz. Ciddi boyutta sıkıntımız yok. Transferden kaynaklanan sorunlar var. Bu her takım için geçerli. Yönetim destek veriyor.

Üç kulvarda da varız. Önemli olan yarışı devam ettirmek. İkinci yarı zor bir yarış olacak. Kamp, takımın durumunu görmek adına önemliydi. Yoğun tempoda çalıştık. Şampiyonluk yarışında hazır olmak zorundayız. Daha paylaşımcı olmalıyız. Yeni başarılar için istekli ve arzulu olmalıyız. Eldeki oyuncuların gelişmesi yeni oyuncuların da katkı yapması lazım.

HEDEFLER

Spor camiasında 50. yılımı tamamlıyorum. Umarım güzelliklerle dolu bir 2017 yılı olur. Bizden herkes başarı bekliyor. Engelleri tek tek aşıp, büyük Beşiktaş taraftarını mutlu etmek istiyoruz. Beşiktaş'ın layık olduğu şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. UEFA'da tur atlamak istiyoruz. Türkiye Kupasını da kazanmak istiyoruz.

Dar alanda iyi top oynamaya çalışıyoruz. Geçen sezon hücumda çok iyiydik. Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde savunmaya yapmaya ihtiyacımız vardı. Teknik, taktik ve fizik olarak iyi durumda olmalıyız. Sezonun ilk yarısında hücumdaki zenginliği gole çeviremedik.

TARAFTARLARA VE RAKİPLERE MESAJ

Taraftarın beklentisinin arttığını görüyorum. Onlara layık olabilmek için daha çok sorumluluk alacağız. Rakiplerimiz olmasa biz zaten bir hiçiz. Hep birbirimizi sorgular, yok eder hale geldik. Kişileri değil yanlış düşünceleri yok etmek gerekiyor. Bizim için rakiplerimiz düşman değil, rekabet içerisinde dostluk içerisinde yarıştığımız kulüplerdir. 2. yarıda insanlara zarar vermeden futbolun fair play içerisinde oynanmasını diliyorum.

MİTROVİÇ VE BABEL TRANSFERLERİ HAKKINDA

Mitrovic tatilden geldi. Takıma uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var. Ona ayrı program uyguluyoruz. Babel hazır geldi. İkisinin de vereceği katkıyı maçlarda göreceğiz.

SAKAT OYUNCULAR | CANER, VELİ VE ARAS

Caner'in dönüşü Nisan mı olur, Mart mı olur, tam olarak bilemiyorum. Veli'nin dönmesini isterim ama 2 yıldır oynamıyor. Aras iyi çalışıyor. Veli'den daha iyi durumda.

ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLAR

Önümüzdeki altı lig maçı çok önemli. Zor bir dönem geçireceğiz. Bu dönemi iyi geçmeliyiz. Her maça galibiyet için çıkacağız. Şampiyonlar Ligi'nden beklentim daha büyüktü. UEFA'da o heyecanı yeteri kadar duyamıyorum. Şampiyonluğu bu sene de çok istiyorum. UEFA Avrupa Ligi'ni de fazlasıyla önemsiyorum. Beşiktaş buna layık. İnşallah UEFA şampiyonu da olur

KAYBEDİLEN TEK MAÇ: KASIMPAŞA

En rahat alacağımız Kasımpaşa maçını kaybettik. Kendi işini kendin göreceksin.

MEHMET EKİCİ HAKKINDA

Mehmet Ekici'nin durumu farklı. Trabzonspor bırakmak zorunda, oyuncu ile anlaşamıyorlar belli. Ama şu anda önceliğimiz değil. Mehmet Ekici'nin adı bizimle geçmiyor. Trabzonspor ile anlaşamıyor. Beğendiğim oyuncu ama biz düşünmüyoruz. Mehmet Ekici'yi alırsam Talisca, Tolgay, Olcay, Oğuzhan'ı bırakmam lazım. Bizim önceliğimiz santrfor.

TRABZON'A GİTME İDDİALARI

Trabzon'a neden gideyim. Beşiktaş'ın başındayım. Şu an Beşiktaş'tayım. Trabzonspor'a neden gideyim? Öyle bir şey olsa açık açık söylerim. Bu kulübe ayıp etmem. Trabzon'u seviyorum; ama şu anda bulunduğum kulübü de çok seviyorum. Stada adımın verilmesi benim için önemli değil. Ben Trabzon'un kendisiyim zaten. Bunu saklamıyorum. Bir gün Trabzon'a veya başka bir takıma gidersem buraya ayıp etmem. Olsa açık açık söylerim. Ben şu an Trabzonspor'a niye gideyim ki? Bir gün gidersen bu durumu önce ben söylerim. Beni yollamak istiyorsan o zaman bir şey diyemem (gülerek). Trabzon'u seviyorum ama Beşiktaş'ı da çok seviyorum.

Başkanla abi kardeş gibi görüşüyoruz zaten. Neyi görüşelim? Bu sene kesin buradayım. Seneye ne olur görürüz. Trabzonspor'la da Milli Takım'la da görüşmedim, şu an için görüşmem de. Ben Beşiktaş'ın başındayım.