Sepp Piontek: "Benim dönemimde liberomuz Gökhan Keskin ve sağ bekimiz Recep Çetin çok başarılıydı"

Sepp Piontek: "Benim dönemimde liberomuz Gökhan Keskin ve sağ bekimiz Recep Çetin çok başarılıydı"

1990 yılında Türk Milli Futbol Takımı’nın başına geçerken alışılmışın dışında disiplini ve modern futbol anlayışıyla geleceğin adeta temel direklerini diken eski ünlü Alman teknik direktör Sepp Piontek evinde Milliyet’i konuk etti.

Ajans Beşiktaş - A Milli Takım’ın unutulmaz teknik patronu Sepp Piontek, Milliyet’e özel açıklamalar yaptı. 81 yaşındaki Alman çalıştırıcı, vatandaşı Stefan Kuntz ile ilgili önemli bir iddiada bulundu.  İşte unutulmaz ismin Milliyet'e özel yaptığı açıklamalar...

A Milli Takım’ın önceki akşam Fenerbahçe Ülker Stadı’nda Norveç’le 1-1 berabere kaldığı 2022 Dünya Kupası eleme grubu maçını televizyondan izleyen Sepp Piontek, ay-yıldızı ekibin gol yollarında yetersiz kaldığını ifade etti. Alman çalıştırıcı, “Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’na katılma yolunda çok kritik bir müsabakaydı. Türkiye’nin mutlaka kazanması gerekiyordu ancak bana göre hücumda eksik kaldık. Ele geçirilen önemli fırsatları son vuruşlardaki hatalar yüzünden gole çeviremedik. Böylesine kritik maçlarda özellikle forvetlerin daha dikkatli ve becerili olması lazım” diye konuştu. Sepp Piontek kendi dönemindeki forvet oyuncularını örnek vererek, ay-yıldızlı ekibin hücumda zenginlik ve kalite kazanması gerektiğini aktardı. Emektar teknik adam, “Benim görev yaptığım yıllarda Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen ve Tanju Çolak gibi çok önemli hücum oyuncularına sahiptik. Ayrıca Oğuz Çetin gibi çok önemli bir orta saha oyuncumuz vardı. Oğuz oyunun lideriydi. Son derece kaliteli bir oyuncuydu. Onun verdiği klas paslarla hücum oyuncuları pozisyonlara girer ve goller atardı. Ben bugünkü Türkiye’ye baktığım zaman Aykut, Rıdvan, Tanju ve Oğuz gibi oyuncuları göremiyorum. Benim dönemimde ayrıca liberomuz Gökhan Keskin ve sağ bekimiz Recep Çetin de çok başarılıydı” diye konuştu.

'STEFAN KUNTZ'UN DENEYİMİ VAR'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un oyun planı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını vurgulayan Piontek, ay-yıldızlı ekibin ilerleyen dönemde gelişim göstereceğine inandığını söyledi. Alman teknik patron, “Açıkçası Kuntz’un aklında oyunla ilgili neler var henüz bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde teknik ve taktik anlamda gerekli çalışmaları yapacaktır. Daha güçlü ve Türk halkına mutluluk veren bir takım oluşturması lazım. Zamanla bunu başarabilir. Çünkü Almanya Ümit Milli Takımı’nda kendini kanıtladı. Kendisi özellikle genç oyuncuların gelişimi konusunda önemli bir deneyimi sahip” ifadelerini kullandı.

'RECEP BANA GÜLERDİ'

Türk Milli Takımı’nın başındayken özellikle taktik toplantılarını Türkçe yapmaya çalıştığını aktaran Sepp Piontek, kadronun deneyimli sağ beki Recep Çetin’in kendisine çok güldüğünü anlattı. Alman teknik adam, “Bizim için öğrenmesi zor olan Türk dilini konuştuğumda Recep kendini tutamaz ve gülerdi. Bu yüzden Almanca lisanına dönmek zorunda kalırdım. Türkiye’deki unutamayacağım anılardan biri de budur” diye konuştu. (Milliyet)