Serdar Ali Çelikler: "Orman, derbi için yabancı hakem isteğini dile getirsin"

Serdar Ali Çelikler: "Orman, derbi için yabancı hakem isteğini dile getirsin"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanış maçında Sivasspor'u 2-1 mağlup etti ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada yarışa ortak oldu.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlılar 3 puana Burak Yılmaz'ın 87. dakikada attığı harika frikik golüyle uzanırken Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler mücadeleyi değerlendirdi. İki hafta oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçına vurgu yapan Çelikler, derbinin ligin finali olduğunu söylerken mücadeleye yabancı hakem gerektiğini de dile getirdi.

"Uzun lafın kısasını söyleyelim, Beşiktaş, Burak Yılmaz vasıtası ile son 5 haftada ilk 2 şansını ciddi oranda artırmıştır. Bir santraforun ne kadar mühim ve önemli olduğunu hem Fenerbahçe'yi hem de Galatasaray'ı yönetenlere her maç gösteriyor.

Sivas karşısında etkisiz Kagawa'ya hücumda durgun Dorukhan'a, katkı vermeyen Lens'e karşın ilk yarıda 2-0'ı bulacak kadar pozisyon ürettiler ama Sivas'ın maç boyuncaki tek atağında Diabete klasını konuşturdu. Karius yerine misal Fabri olsaydı, Muslera ya da o top gol olur muydu o da ayrı tartışma konusu.

Hakan Keleş ve onun dünkü taktiği de son derece sıradandı. Geride 6 kişi ile bekle. Uzun vur. Kanat forvetleri top taşısın gerisi Allah kerim.. Türk teknik adamların kendilerini ve oyunlarını geliştirmeye cidden çok ihtiyaçları var.

Öte yandan Beşiktaş'ta da ikinci yarıda ilk yarıdaki isteklilikten eser kalmamıştı. Parlayıp sönen bir kaç dakika süren baskıya Şenol Hoca da müdahale edemedi. Ama Burak, 3 puanı getirdi. Boşuna "santrafor bir takımın en önemli mevkisidir" demiyoruz.

Beşiktaş bugün ilk 2 için ciddi avantaj sahibiyse Başakşehir'in de Galatsaray'ın da üstünde olan hücum hattı ve santrafor kalitesi sayesindedir.

Bence zirvedeki her üç takım için de ligin finali 2 hafta sonraki G.Saray-Beşiktaş derbisi.. Beşiktaş kazanırsa büyük ihtimalle şampiyon olur. Galatasaray kazanırsa büyük ihtimalle şampiyon olur. Maç berabere biterse Başakşehir şampiyon olabilir.

O nedenle o maç ligin finali ve o maçı yönetecek Türk hakem yok. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımını düşünüyorsa şimdiden o maç için yabancı hakem isteğini dile getirsin."

Etiketler :