Serdar Sarıdağ: "Sosa 30 dakikalığına Beşiktaş'ta olsa..."

Serdar Sarıdağ: "Sosa 30 dakikalığına Beşiktaş'ta olsa..."

Milliyet gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş - Trabzonspor maçı öncesinde Skorer TV'de değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Serdar Sarıdağ’ın açıklamaları;

"Beşiktaş’ta bir çok eksik var. Ama Malmö maçına eldeki kadro yeterliydi. Çünkü geçen sene Beşiktaş’ın yedekleri Şampiyonlar Ligi’nde Leipzig’i yenmişti. Bence Beşiktaş’ta sorun ne diye sorarsanız cevap bulamazsınız. Beşiktaş’ta sorun her zaman var, iyi giderken öne çıkmaz ama kötü gidince önce Beşiktaş taraftarı bunu önünüze sunar.

Beşiktaş’ın elenmesi Trabzonspor maçına olumlu olarak dönecektir. Takım dün gece kötü oynadı, Beşiktaş kimliğinden uzak bir oyun sergiledi. Şimdi baktığınız Vagner Love, Oğuzhan yuhlanıyor. Oyuncular doğal olarak konsantre olamıyor.

Dün Quaresma’nın gördüğü krımızı karta aklı başında kimse tarafından onaylanmaz. Beşiktaş’Ta bankamatik sakatlıkları çok oldu. Ama bu Quaresma için böyle olmamıştır. Bu olaylar Quaresma’da hiç olmamıştır. Hiçbir zaman para pul konuşmamıştır. Quaresma bağlılık olarak Beşiktaş’a çok katmıştır. Dün kırmızı kart pozisyonunda Quaresma ayağını çekmeye çalıştı ama geç kaldı. Quaresma’nın karakteri Pascal Nouma’ya çok benziyor. Ben bir Fenerbahçe mağlubiyeti sonrasında Quaresma’nın otoparkta ağladığını gördüm. Quaresma oynuyor evet büyük maçlarda da bazen takımı yalnız bırakıyor ama bazı oyuncular kötü niyetli değil.

Beşiktaş taraftarı Sosa’ya özel bir ilgi gösterecek. Beşiktaş için önemli bir oyuncuydu ve yeri dolmadı. Şimdi onun yerine Adem var. Ama Sosa’nın arkasında iyi bir Oğuzhan vardı, şimdi Adem’in arkasında öyle bir oyuncu yok.

Çok sevdiğim bir yazar bir yazısında ‘Beşiktaş taraftarına asla yas tutturamazdınız’ yazmıştı. Bu çok gerçek bir şey. Ama baktığınızda bazı Beşiktaşlı oyuncular yas tutmaya başladı. Bence yas tutan oyuncuyu hemen göndereceksin.

Beşiktaş devre arası için şimdiden çalışmalara başladı. Beşiktaş için Trabzonspor maçı ve sonraki maç çok önemli. Bu iki maçı kazanırsa devre arasında en çok konuşulacak bir takım olacak. Beşiktaş devre arasında bir transfer ile sınırlı kalmayacak. Beşiktaş bu iki maçı kazanırsa şampiyonluk için en büyük aday olur. Şu an bana sorarsanız ama ligde bir tek şampiyon gibi oynayan takım Trabzonspor’dur. Başakşehir şu an puan durumundan dolayı şampiyonluk adayı. Çok iyi oynamıyorlar. Şampiyonluk için bence devre arasında transfer dönemini en iyi geçiren takım şampiyonluk için en büyük adaydır.

Başakşehir'in Galatasaray'ı yenmesi sürpriz olmaz. Abdullah Avcı büyük maçları güzel oynuyor ve kazanmasını biliyor.

Trabzonspor, Beşiktaş'a 30 dakikalığına Sosa'yı verirse maçı Beşiktaş kazanır. Çok net. Sosa çok büyük bir oyuncu. Beşiktaş'ta bazı futbolcular yas tutmazsa çıkar düzgünce toplarını oynarlarsa Trabzonspor'u yenecektir. Beşiktaş'ın en sıkıntılı yeri defansı. Pepe yok. Biraz yavaş kalır Trabzonspor forvetlerine göre. Eğer Şenol Hoca Trabzonspor' a karşı orta sahayı yumuşatırsa maçı kaybeder. Beşiktaş'ın kazandığı maçlarda artık bu nasıl kaçar dediğin hiç bir pozisyon olmuyor. Beşiktaş'ta eskisi gibi büyük baskı ile saldıramıyor.

Beşiktaş - Trabzonspor maçında tahminimce 3 gol olur. Çok zor geçecek bir maç."

Etiketler :