"Sergen Hoca’nın kıvrak zekası fark yaratır"

"Sergen Hoca’nın kıvrak zekası fark yaratır"

Futbolculuk döneminde Beşiktaş, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor gibi köklü camialarda forma giyen eski defans oyuncusu Kürşat Duymuş, Beşiktaş'ın Trabzonspor'la oynayacağı maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Radyospor'da Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Kürşat Duymuş’un değerlendirmeleri şu şekilde:

”Beşiktaş için dönüm maçı”

Hüseyin Çimşir’in gelişiyle çok şey değişmedi. Yapının temelini Ünal Karaman attı. Çimşir kaldığı yerden devam ettirdi. Beşiktaş’ın dönüm maçı olacak. Trabzonspor açısından zor geçeceğini düşünüyorum. Beşiktaş’ın içeride kaybedeceğini düşünmüyorum.

”Sergen Hoca’nın kıvrak zekası fark yaratır”

Trabzonspor kadro açısından daha avantajlı. Ama üretim anlamında ise Sergen Yalçın hem kıvrak zekası, hem de Çimşir’e bakınca daha deneyimli bir teknik adam. Sergen Hoca’nın kadro açısından dezavantajı olsa da fikirleriyle, kıvrak zekasıyla fark yaratacaktır.

“Kadro olarak Trabzonspor bence daha önde”

Beşiktaş’ın pozisyonu ortada. Başakşehir ya da Galatasaray’ın puanında değil. Kaybederse yarıştan kopacak. O açıdan ciddi konsantre olacaklar. Camia olarak böyle düşüneceklerdir. Kadro olarak ise Trabzonspor önde.

“Beşiktaş savunması Sörloth’u kitleyecektir”

Savunma hattında birebir eşleşme olmayabilir. Vida, Sörloth’a daha yakın oynayacaktır. Sörloth formda bir oyuncu. Vida o kadar formda değil. Bu maç diğer maçlardan farklı bir maç olacak. Sörloth çok göze batıyor. Defans oyuncuları konsantre olacak. Sörloth etkili olamayabilir. Ona önlem alınmazsa zaten büyük sıkıntı yaşarlar.

“Hakemler iç sahadaki takıma daha toleranslı davranıyor”

Hakemler üzerinde baskı oluyor. Ev sahibi takıma karşı özel bir baskı hissediyorlar. Hakemler, takımların puan durumuna göre hareket ediyorlar. Genel anlamda böyle bir durum söz konusu. Puana daha çok ihtiyacı olan takıma tolerans gösteriyorlar diye düşünüyorum. (Ajansspor)