Sergen Yalçın: “2 transfer yaptık diyebiliriz”

Sergen Yalçın: “2 transfer yaptık diyebiliriz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kazandıkları Göztepe maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kazandıkları Göztepe maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu. İşte Sergen Yalçın'ın değerlendirmeleri;

''İlk yarı değerlendirmesi yaparsak sezona kötü başladık. Avrupa elemeleri çıktı, oynamamamız gereken maçları sezon başı hazırlığı olmadan oynadık. Lige kötü de başladık. Bu beklenmeyen bir durum değildi. Hazır halde girmedik biz lige."

"Milli ara ve bay geçilen 3 haftada çok iyi antrenmanlar yaptık ve o günden bugüne ciddi bir değişim oldu. Oyuncularımız birlik beraberlik anlamında ciddi mesajlar verip güçlü oyunlar oynadılar."

"Bugün rotasyonun ne denli önemli olduğu gözüktü. 6-7 farklı oyuncuyla oynayabilrdim ki bunu yapacak oyuncularımız var. Necip, Montero gibi kullanamadığımız oyuncular var, geniş bir kadromuz var. Herkesi hazır tutmanın önemini gördük."

"Ligin ilk yarısını böyle bir pozisyonda bitirmek bizim için çok değerli, camiamız adına çok mutluyuz ama çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor. 20 lig+kupa maçı, sıkışık fikstür kolay olmayacak. Bu süreçte tüm oyuncularımızı hazır ve fit tutmak zorundayız."

"Lütfen biraz oyunculara saygı gösterelim. Takımımız camiamız için çaba gösteriyorlar ve savaşıyorlar, bizim yapmamız gereken oyunculara saygı göstermek."

"Mümkün olursa forvet transferi yapmak istiyoruz. Ben bazı değişimler istiyorum ama Türk futbolunun durumu ve ekonomik sıkıntılar bazı şeyleri engelliyor. Bu benim karar vereceğim konu değil, yönetimin karar vereceği konu. Ben isteklerimi söyledim."

"Yabancı sayısının fazlalığı ve ekonomik şartlar maalesef önümüzü kesiyor. Forvet dışında takviye yapacak gibi düşünmüyoruz. Arkada 3 stoperi döndürerek oynatıyoruz. Kenarda iki sol bekimiz var. İdareli şekilde kullanmaya çalışıyoruz oyuncularımızı."

''Ljajic ve Gökhan bizim için yeni transfer gibi. İki yeni transferimiz var diyebiliriz. Umarım üçüncüyü de yapabiliriz.''

"Göztepe de 2-1'den sonra üstümüze gelmeye çalıştı, Ersin'in kurtarışları var. 2 VAR'dan dönen golümüz de var, biz erken gol bulsaydık maçın seyri çok farklı olurdu."

"Takım biraz yorgundu. İşte böyle dönemlerde bütün oyuncuları hazır tutmanın ne kadar önemli olduğunu, böyle dönemlerde rotasyonun ne kadar önemli olduğunu gördük. Bazen eleştiri alıyoruz oynayan, oynamayan oyuncularla ilgili. Biraz saygı lütfen."

''Sezona kötü bir başlangıç yaptık. Avrupa kupaları karşımıza çıktı. Oynamamız gereken maçları sezon başında hazır olmadığımız süreçte oynadık. Kötü oyunlar oynadık. Bu beklenmeyen bir durum değildi. Lige çok hazır bir halde girmedik.''

Etiketler :