Sergen Yalçın açıkladı: "Keşke gitmeseydi!"

Sergen Yalçın açıkladı: "Keşke gitmeseydi!"

Haber Global'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Haber Global'de 'Az Önce Konuştum' programında merak edilen soruları yanıtladı.

Gündeme dair birçok konuda açıklama yapan Sergen Yaçın'a "Geçen sene takımdan ayrılan isimler arasında 'Keşke gönderilmesiydi" dediği bir oyuncu olup olmadığı soruldu.

Arsenal'dan kiralanan Muhammed Elneny'nin kalmasını çok istediğini ifade eden Sergen Yalçın, "Benim için çok önemli bir oyuncuydu. O da Arsenal'a gitti Katar'a, Makedonya'ya gitmedi yani. Adam Arsenal'a oynuyordu, kontratı da yüksekti. Doğal olarak ekonomik sebeplerden tutamadık. Orada başkanın da benim de yönetimin de bir suçu yok" dedi.

Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'tan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Sergen Yalçın, "Burak Yılmaz konusu çok konuşuluyor. Giderken çok güzellik yaptı, alacağı vardı bıraktı gitti teşekkür etmek lazım. Burak da 2.7 milyon euro kazanıyordu yıllık ve 2 sene daha sözleşmesi vardı. O da çok büyük fedakarlık yaparak gitti." dedi.

Takımdan ayrılan Caner Erkin'i istemediğini ifade eden Sergen Yalçın, "Caner'in kalmasını istemiyordum, Gökhan kalabilirdi. Fakat çok ahlanıp vahlanacak bir durum değil." dedi.

Oyuncuların oyun içerisinde tepki vermemelerine deli olduğunu söyleyen Sergen Yalçın, "Maçı seyrederken neredeyse ayakta uyuyacaktım" dedi.

"SON 10 GÜNDE 10 KİŞİYLE ANTRENMAN YAPTIK"

Taraftarsızlık her şeyi etkiliyor. Bizi, oyuncuları. Aynı zamanda oyunun temposunu da etkiliyor. Motivasyonu etkiliyor. Özellikle geçen göreve başladıktan 3-5 maç sonra ortaya çıktı. Son 10 günde 10 kişiyle antrenman yapıyoruz. Hazırlık maçı niyetimiz vardı ama yapamadık.

"BAŞAKŞEHİR MAÇINDA SAVUNMA HATTININ TAMAMI YOK"

Savunma hattı olduğu gibi yok Başakşehir maçında. Takım tablosu yapıyoruz. Takım tablosu yapıyoruz. Bir de Korona tablosu yapıyoruz. Test ne zaman olacak? Kim hangi maça çıkacak? Necip ve Rosier belki iyileşebilir diye düşünüyorum ama diğerlerinin yetişme şansı yok. Ancak oynayacak oyuncularımız var.

"BEN AKIL EDEMİYORUM HAZIRLIK MAÇI YAPMAYI DEĞİL Mİ?"

Doğruları bilmek lazım. Beşiktaş niye kampa gitmedi deniliyor sezon başında. Yahu Koronavirüs sürecine nasıl gideceksin kampa? Beşiktaş neden hazırlık maçı oynamadı? Sen o koltuktan akıl ediyorsun ama ben Beşiktaş'ın hocası olarak akıl edemiyorum değil mi?

"BASINDAKİ ARKADAŞLAR HER ŞEYİ BİLİYOR"

Ben Beşiktaş'a laf olsun diye gelmedim. Vakit geçirmeye gelmedim. Başarılı olmaya geldim. Kendi kariyerimi yukarılara doğru çıkarmak için geldim. Şartları zorluyorum başarılı olmak için. Çok zorlayınca bazen problem çıkıyor. Bunlar normal şeyler. İşin enteresan tarafı şu, basın her şeyi biliyor. İçeride ne konuşsak basında çıkıyor. Özellikle transferde gizli kalması gereken oyuncular var.

"TÜMER METİN'E SÖZLERİ HİÇ YAKIŞTIRAMADIM"

Tümer'e o sözleri hiç yakıştıramadım. Beşiktaş'ta efsane olduğu için geldi diyor. O zaman çalıştığım kulüplere bir bak. Takımları nerede aldım, nerede bıraktım? Bi bak. Ben buralara gelmek için çok çalıştım."

SERGEN YALÇIN’DAN İNCİLER

  • Fikir ayrılıkları olabilir ama işin enteresan tarafı, bazıları her şeyi biliyor. İçeride ne konuşsak, basına sızıyor.
  • Başkan ile aramızda hiçbir zaman gerginlik olmadı. Ben mutsuz olsam zaten söylerim, içimde tutan bir adam değilim.
  • 'Transferi yapanlara sorun' dedim. Ben de kontrolü kaybedebilirim, robot değilim. Ağızdan laf çıktığı zaman geçmiş olsun.
  • N'Sakala'yı eleştiriyorlar ama zaten çok üst düzey bir oyuncu değil ki... Verdiğimiz rakamlar belli.
  • Hükmen mağlup olma kuralı gelirse ligin oynanmasının hiçbir anlamı kalmayacak.
  • Şampiyonluk hesaplarını konuşmak için daha çok erken. Türkiye'de lig, 2. yarıda başlar.
  • Rıza Çalımbay 'Fatih Aksoy çok yetenekli kalsın' falan demiş. Ben Sivasspor ile ilgili bir şey söylüyor muyum?
  • Serkan Kırıntılı veya Volkan Babacan'ı alabilirdik, olmadı. Ersin-Utku ile devam ettik. Bu bir risk mi? Risk evet.