Sergen Yalçın, Anadolu krizlerinde bıraktı, Beşiktaş’ta direniyor

Sergen Yalçın, Anadolu krizlerinde bıraktı, Beşiktaş’ta direniyor

Beşiktaş’ta son 13 maçta 9 yenilgi alan Sergen Yalçın, Anadolu takımlarında yaşadığı benzer iki krizde görevi bıraktı. Yalçın, Beşiktaş’taysa direniyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ı geçen sezon çifte kupaya ulaştırarak tarihi bir başarıya imza atan Sergen Yalçın, bu sezonsa tam tersi istikamette gidiyor. Son 7 maçta 6 kez yenilen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu süreçten sadece 1 beraberlik çıkartabildi. Yani 7 maçtan 1 puan! Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 5 maçı da kaybetti. Ligde lider Trabzonspor’un tam 18 puan gerisine düştü. 1-1 sona eren Kasımpaşa maçından sonra “Ben böyle bir şeyi Anadolu takımlarında bile yaşamadım” dedi.

13 maçta 9 mağlubiyet!

Beşiktaş, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü ama muhteşem bir geri dönüşe imza atarak 3-2 kazandığı Fraport TAV Antalyaspor maçından sonra büyük bir çöküş yaşadı. Beşiktaş, Antalya maçından sonra Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı toplam 13 maçta 9 yenilgi, 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldı. Bu maçlarda 12 gol atarken, kalesindeyse 29 gol gördü. Siyah beyazlılar 9 yenilginin 4’ünü ve 2 beraberliği evinde aldı.

Sivas’ta 10 maçlık kriz istifa getirdi

Son ligi ve Avrupa’yı kapsayan bu 13 maçın bilançosunun puan olarak tablosuysa şu: 8 puan! Kayıp puansa 31! Evet, Sergen Yalçın, Anadolu takımlarında bile böyle bir durum yaşamadığını söyledi ancak benzer krizleri Sivasspor ve Kayserispor’da da yaşadı. Söz konusu periyotta Sivas 4 yenilgi ve 6 da beraberlik alırken, hiç galip gelemedi. 10 haftanın sonunda 6 puanla sondan üçüncü olarak, küme düşme hattına geriledi. Evinde Trabzonspor’a 2-0 kaybettikten sonra Yalçın, “Sivasspor’a daha fazla zarar vermek istemiyorum” diyerek görevi bıraktı.

Kayseri'de 8 maçlık kötü seri de ayrılık getirdi

Sergen Yalçın, 2016-2017 sezonunda Kayserispor’da da bir kriz yaşadı. İkisi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere üst üste 8 maçta 6 yenilgi ve 2 beraberlik alındı. Bu süreçte galibiyet yüzü göremeyen Sergen Yalçın, 22 Nisan 2017’deki Gençlerbirliği yenilgisinin ardından kırmızı beyazlı ekiple yollarını ayırdı. (Ajansspor)