Sergen Yalçın bu sözlerle motive etmiş! İşte Galatasaray derbisindeki zaferin perde arkası...

Sergen Yalçın bu sözlerle motive etmiş! İşte Galatasaray derbisindeki zaferin perde arkası...

Beşiktaş, etkili bir oyunla derbide Galatasaray'ı mağlup etti. Derbi galibiyeti Sergen Yalçın'ın maç önü konuşmasında saklıydı.

Ajans Beşiktaş - Başakşehir'e mağlup olduktan sonra Şampiyonlar Ligi'nde de Sporting'e farklı mağlup olan Beşiktaş'ta moraller bozulmuştu. Sergen Yalçın, Galatasaray derbisi öncesinde takımını toparladı ve etkileyici bir maç önü konuşması yaptı.

İŞTE DERBİ ZAFERİNİN PERDE ARKASI!

'Sadece futbol oynamaya odaklanın. Biz kaliteli oyuncuları olan bir takımız. Kaybedersek sorumuluk benim' diyen başarılı hoca baskıyı azalttı, kafaları rahatlattı. Deneyimli teknik adam, Galatasaray maçı öncesi soyunma odasındaki toplantıda kurduğu cümlelerle tüm baskıyı oyuncularından aldı.

SOYUNMA ODASINDA EĞLENCEYE KATILDI

 

Yalçın'ın kilit sözü, "Siz çıkın oynayın, kaybedersek de tüm sorumluluk bende" oldu. 48 yaşındaki hoca, sözlerinin devamında, "Biz kaliteli oyunculardan kurulu iyi bir takımız. Benim size inancım tam. Sadece iyi futbol oynamaya odaklanın, başka bir şey düşünmeyin. Biz kendi planlarımızı uygularsak, mücadele edersek bu maçın kazananı oluruz" dedi. Futbolculuk yıllarında hocalığını yapan Fatih Terim'i deviren Sergen Yalçın, 3 puan sonrası soyunma odasında oyuncularıyla galibiyet eğlencesine katıldı.

TERCİHLER TAM İSABET

Sergen Yalçın'ın derbi kadrosunda Umut Meraş ve Necip Uysal isimleri sürpriz olarak nitelendirilmişti. Ancak iki oyuncunun performansı hocanın tercihlerinde tam isabet sağladığını gösterdi.

Umut'un Hatayspo karşısında da 11'de görev alacağı belirtildi. Kaptan Necip ise maç sonu sakatlanıp oyundan çıkmıştı. 31 yaşındaki futbolcunun sağlık durumu el verdiği takdirde yeniden 11'de forma giymesi bekleniyor. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)