Sergen Yalçın: "Daha çok çalışacağız, gelişeceğiz"

Sergen Yalçın: "Daha çok çalışacağız, gelişeceğiz"

Beşiktaş, Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor’u 2-1 yendi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de 24. haftanın açılış maçında Alanyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Sergen Yalçınlı Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 kazanmayı bildi.

Maç sonunda konuşan teknik direktör Sergen Yalçın şunları söyledi:

"Oyuncuları tebrik ederim, iyi mücadele oldu. Geçen hafta söylemiştim. Bizim güçlü bir oyunumuz var ve içeride dışarıda bu oyunu oynayacağız. Bütün maçlarda oyunun kontrolü bizde. Geriye düştük, Alanyaspor gibi bir deplasmanda maçı çevirmek kolay değil. Gücümüzle çevirdik, oyuncularım karakterli duruş sergiledi.

Finallerde daha iyi olmalıyız. Daha çok çalışacağız, gelişeceğiz.

Son hamleyi yapmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kevin Prince Boateng'in sakatlığı var, o yüzden oynatmadık. Adem Ljajic de hastalığı nedeniyle çok fazla idman kaçırdı. Tyler Boyd'u tercih ettim çünkü atletik bir oyuncu. Kaybetseydik eleştirilirdik.

Oyuncular verdiğimiz görevleri uygularsa, oynadıkları bölge problem olmaz. Savunmada bugün çok fazla hata yaptığımızı düşünmüyorum. Oynayarak ve hak ederek maç kazanıyoruz. Tesadüf kazanmıyoruz. Oyuncularımız çok istekli, camianın istediği gibi oynuyoruz.

Yediğimiz golde ne yapsın kaleci, adam altı pasın içinden kafa vuruyor. Performansı inişli çıkışlı olabilir, kötü oynuyor olabilir, eleştirebiliriz ama bugün yediği golde Karius'u eleştirmek çok doğru olmaz. Biraz empati yapın, kendinizi onun yerine koyun.

Geçen hafta UEFA Kupası'na gitmek istemiyorum diye benim ağzımdan yazılmış. Ben böyle bir şey söylemedim. Niye bunu yazdılar? Anlamak zor. Biz nerede ne varsa gitmek istiyoruz. UEFA Kupası da, Şampiyonlar Ligi de!

Güçlü oyunla kazanmamız bizi en mutlu eden taraf. Oyuncularımız her gün biraz daha fazla üstüne koyuyor. Çok mücadele ettik ve sağlam bir oyun oynadık. Çok iyi görüntü veren bir Beşiktaş takımı vardı. İyi oynayarak kazandık, hak ettik."