Sergen Yalçın için çarpıcı sözler! "Yarattığı tahribat takımın genlerini bozdu"

Sergen Yalçın için çarpıcı sözler! "Yarattığı tahribat takımın genlerini bozdu"

Sergen Yalçın'ın istifası sonrası ilk mağlubiyetini alan Beşiktaş için Sabah Gazetesi spor yazarları çok çarpıcı ifadeler kaleme aldı. Murat Özbostan, Ömer Üründül, Ali Gültiken ve Fatih Doğan Beşiktaş için flaş sözler kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de ilk yarıyı mağlubiyetle kapatan Beşiktaş, dün ligin formda 2. sıradaki takımı olan Konyaspor'a son dakikalarda yediği golle 1-0 boyun eğdi. Lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde kalan Beşiktaş, ilk yarıyı 7. sırada tamamladı ve geçen sezonki performansını mumla aradı.

Sabah Gazetesi spor yazarları Murat Özbostan, Ömer Üründül, Ali Gültiken ve Fatih Doğan maçın ardından iki takım için de çok çarpıcı sözler kaleme aldı. Murat Özbostan, Sergen Yalçın hakkında çarpıcı ifadeler kaleme aldı. İşte o sözler...

MURAT ÖZBOSTAN: ATTIKLARI GOL TESADÜF DEĞİLDİ

Önce Konyaspor... 94 dakika oyundan hiç kopmadılar. İstediler, hem de son ana kadar çok istediler... Attıkları gol tesadüf değildi. Gol geliyordu ve geldi... Teknik direktör İlhan Palut bu başarılı hikâyenin kahramanı elbette… Fizik olarak, taktik olarak, oyuncu ekibi olarak iyi bir takım yapmış.

"TEK KELİMEYLE ALKIŞLANIR..."

Motivasyon var, enerji var, her şey var... Bu başarı tesadüf değil… Fenerbahçe'yi yendiler, Trabzonspor'la berabere kaldılar. Galatasaray'a yenildiler ama futbol olarak çok daha iyi oynamışlardı. Geçen yıl küme düşmemeye oynayan bir takımın bugün ligin ikinci sırasında yer alması ve Trabzonspor'un ensesinde olması tek kelimeyle alkışlanır. Bravo…

"BEŞİKTAŞ KARAR VERMELİ"

Ve Beşiktaş... Şampiyon bir takım zirvenin 18 puan gerisine düştü. Artık ikincilik bile zor… Beşiktaş yönetimi bir karar vermeli. Teknik direktör konusunda... Her maça kalacak mı, gidecek mi diye bir teknik adam çıkmamalı.

"BEŞİKTAŞ GELECEN SEZONUN PLANLARINA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI"

Beşiktaş gücünün yettiği kadar oynadı. Konyaspor gibi bir takıma karşı 3-4 pozisyon buldu. Atsaydı onları, skor farklı olurdu. Ama o son vuruş becerisini yapamadı. Beşiktaş gelecek sezonun planlarını yapmaya şimdiden başlamalı… Bu sezon için artık tek hedefi var: O da Ziraat Türkiye Kupası…

SERGEN'İN YARATTIĞI TAHRİBAT TAKIMIN GENLERİNİ BOZDU

Varını yoğunu bu kupayı havaya kaldırmak için vermeli. Sergen Yalçın'ın yarattığı tahribat Beşiktaş'ı hem ciddi anlamda geriye götürdü hem de takımın genlerini bozdu. Geçmiş olsun…

ALİ GÜLTİKEN: BERABERE BİTSE YAZIK OLURDU

Marifet iltifata tabidir cümlesini önce bir Konyaspor adına söyleyelim. Beşiktaş gibi bir takımı 90 dakika boyunca oyundan hiç kopmadan baskı altına almaya çalışmak kolay değil.

Konyaspor maç içerisinde ortaya koyduğu performansla tesadüfen ligin ikincilik pozisyonunda olmadığının altını bir kez daha çizdi. Maçı kazanma adına çok zorladı. Fakat pozisyon zenginliğine baktığımızda Beşiktaş'ın Konyaspor'a göre çok daha fazla net pozisyonu var.

Oğuzhan'ın, Batshuayi'nin, Ghezzal'ın kaçırdıkları... Ama top çizgiyi geçmeyince kadere razı olmaktan başka bir şey elden gelmiyor.

"BERABERLİK İKİ TAKIMI DA MUTLU ETMEZDİ"

Aslında oyun olarak çok güzel maç oldu. Birbirini zorlayan, herkesin birbirinin ensesinde dolaştığı, etkili ayaklara önlem almaya çalıştığı bir maç izledik. Özellikle Ghezzal'a, Josef'e, Larin'e karşı alınan bire bir önlemler de Konyaspor adına karşılığını buldu. Bu maçın beraberlikle bitmesi iki tarafı da mutlu etmezdi.

"YENİ HEYECAN DALGASINA YOL AÇTI

Konyaspor'un kazanması onlar adına yeni bir heyecan dalgasına da yol açtı. Beşiktaş kazanabilseydi sezonun ikinci yarısına yeniden "acaba zirveye doğru daha fazla yaklaşabilir miyiz?" heyecanını da beraberinde getirecekti. Ama son dakikalarda gelen gol, ilk yarının bitimi ile birlikte bu heyecanı da Konya'da bıraktı.

Beşiktaş'ın son üç maçta aldığı 7 puan, siyah-beyazlıları Konya'ya motive getirmişti. Sahadaki oyun da bunu inkâr etmedi. Ama özellikle böyle dönüş yapmaya çalıştığınız dönemlerde bu tür kazalara yer yok.

ÖMER ÜRÜNDÜL: MİCHALAK'I HATIRLAYINCA...

Dün geceki kritik karşılaşmada yüksek tempolu, temaslı bir 90 dakika izledik. İki takım da yüksek konsantrasyonla alan daraltıyor, toplu hücum, toplu savunma yapmaya çalışıyordu. Tabi bu tip taktiksel kontrollü bir oyunda pozisyon zenginliği beklenemezdi. Ama maçın genel görüntüsü günümüz futbolunun istediği ilkelere uygundu.

İkinci yarıda son 10 dakikaya kadar Beşiktaş gole biraz daha yakın taraftı. 60'ıncı dakikada da en önemli pozisyon yakalandı. Aynı pozisyonda Batshuayi'nin şutunu Sehic kurtardı, devamında Ghezzal önce ayakla sonra da kafa ile üst üste iki kez topu direğe nişanladı.

Beşiktaş'ta Umut Meraş'ın hem maç eksiği var hem maske ile oynuyor hem de ters ayakla sağ bekte...

Önemli kanat forvet Serdar Gürler'in yokluğunda benzer yapıda Michalak var. Ama Palut, Michalak'ı 80 dakika, enerjik Rıdvan'a esir etti. Bu arada çok önceden Endri Çekiçi ve Ahmed Hassan'ı oyuna almalıydı. Son 10 dakikada bu değişikliği yaptı; Michalak da sola geçti ve altın değerindeki golün hazırlayıcısı oldu.

"...BİLHASSA GÖREVE GELDİKTEN SONRA..."

Beşiktaş yenilgiyi hak etmedi. Disiplinli bir futbol oynadı. Ben Önder Karaveli'yi hatasız buluyorum. Bilhassa göreve geldikten sonra Josef'in yerini değiştirmesi, ön liberodaki görevinden alması ve daha öne doğru oynatması doğru bir teknik adam dokunuşudur. Dün Beşiktaş pozisyon vermeden gol yedi. Bu da şansızlıkları... Konyaspor'u da kısıtlı kadro ile ilk yarıdaki başarısından dolayı kutluyorum.

FATİH DOĞAN: VİDA VE MONTERO ÖĞRENMELİ

Beşiktaş, dün maça lider Trabzonspor'un 10 puan ardından ikinci sıraya yerleşmiş Konyaspor'un misafiriydi. İlhan Palut yönetiminde sessiz sedasız, şampiyonluk hayalleri kuran Konya, ilk yarıyı liderin 7 puan gerisinde kapattı. Yükseliş planları yapan, maç boyunca daha iştahlı ve güçlü oynayan Beşiktaş karşısında gardlarını hiç düşürmediler ve oyun disiplininden hiç kopmadılar.

Futbolda her zaman şans vardır ama Konya'nın buralara kadar gelmesi ve son dakikada attıkları golle gelen galibiyet, başarının tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Yüksek tempoda oynanan maçta siyah-beyazlı takımın, yorgunluğun baş gösterdiği son 10 dakika hariç oyun ritmi yüksekti. Konya 80 dakika sezon başından bu yana belki de ilk kez bu kadar topu ileri taşımakta zorlandı. Rosier'in yokluğunu takımda önce Ghezzal hissetti. Ancak temel sorun; Beşiktaş'ın son vuruşlarda ve gol bölgesindeki eksikliğiydi.

Genelde Konya savunmasını, 60'ta da Ghezzal'la direkleri aşamadı. Larin-Güven, OğuzhanCan değişiklikleri istenen etkiyi yapmazken 77'de giren Ahmed Hassan, maç biterken kademe hatasını affetmeyerek golü buldu. Atamayana atarlar kuralı bir tarafa, Beşiktaş yürümek istiyorsa; Vida, Montero gibi oyunculara, rakiplere kolay geçiş vizesi verilmeyeceğini öğretmeli...