Sergen Yalçın 'şans' Ruben Amorim 'çalışma' dedi, kazanan Portekizli oldu! Lizbon - Beşiktaş maçı sonrası...

Sergen Yalçın 'şans' Ruben Amorim 'çalışma' dedi, kazanan Portekizli oldu! Lizbon - Beşiktaş maçı sonrası...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon, Beşiktaş'ı bir kez daha 4 golle geçince Sergen Yalçın - Ruben Amorim ikilisinin son basın toplantısı sözleri bir kez daha gündem oldu.

Ajans Beşiktaş - UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü hafta maçında Sporting Lizbon, temsilcimiz Beşiktaş'ı her iki maçta da 4 gol atarak mağlup etti ve gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.

ŞANS MI ÇALIŞMA ÜRÜNÜ MÜ?

İstanbul'daki ilk maçın ardından konuk ekibin özellikle duran top organizasyonundan bulduğu goller sonrası iki teknik adamın 'şans' ve 'çalışma' eksenli ifadeleri tartışma konusu olmuş, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup eden Sporting Lizbon'un teknik direktörü Ruben Amorim, Sergen Yalçın'ın yaptığı 'Yenilen golleri tamamen şanssızlığa bağlıyorum' açıklamasına "Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmıştır" cevabını vermişti.

İkinci maçta Lizbon'un rahat oyunu ve temsilcimizin etkisiz performansı sonrası bu sözler sosyal medyada bir kez daha gündem oldu.

Portekizli teknik adam dün geceki Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada ise, "Türkiye'de yaşadığımız saha içi zorlukları burada yaşamadık. Topa sahip olma süremiz daha uzundu. Sahadaki herkesin hareketli olması sevindiriciydi. Oyunu daha iyi kontrol ettik. Oyuncu değişikliklerinden sonra ikinci yarıda kalitemizi kaybettik ama galibiyeti sonuna kadar hak ederek farklı kazandık" diye konuştu.

SERGEN YALÇIN BU KEZ TEK SORU ALDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardından Jose Alvalade Stadı'nda tek soru alarak basın toplantısı düzenledi.

"Kaybedilen maçların, oynanan oyunların sorumlusu benim, oyuncular değil." diyen Yalçın şunları kaydetti:

"Bazen istediğiniz şeyler olmuyor. Tabii ki ağır bir mağlubiyet aldık ama oyunun 30 dakikalık bölümünde çok da pozisyon yoktu. Hakem arkadaşın yarattığı bir penaltı ile moralimiz bozuldu ve sonrasında rakip, skor avantajı ve daha motivasyon olarak skoru artırdı. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bundan sonra önümüze bakmalıyız. Moral ve motivasyon olarak çok çabuk oyuncuları toparlamak, lige geri dönmek gerekiyor. Hayat devam ediyor. Önümüzdeki müsabakalara hazırlanmak zorundayız." (Spor Arena)