"Sergen Yalçın'a, Fatih Terim'e tek laf edemeyenler, Önder Karaveli'yi iş bilmezlikle, yetersizlikle suçlayabiliyor"

"Sergen Yalçın'a, Fatih Terim'e tek laf edemeyenler, Önder Karaveli'yi iş bilmezlikle, yetersizlikle suçlayabiliyor"

Milliyet Gazetesi editörlerinden Levent Kalkan bugün kaleme aldığı 'Karaveli gitsin, peki kim gelsin?' başlıklı köşe yazısında Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli'ye yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor ile evinde 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Önder Karaveli'ye maçtan sonra yapılan eleştirileri, Milliyet Gazetesi editörlerinden Levent Kalkan bugün yazdığı köşe yazısında değerlendirdi. İşte o yazı;

'KARAVELİ GİTSİN, PEKİ KİM GELSİN?'

Beşiktaş'ın Antalyaspor'la golsüz berabere kaldığı maçtan sonra yayıncı kuruluşta duyduklarımın gerçek olduğuna inanmakta zorlandım!Güntekin Onay, Feyyaz Uçar ve İlker Yağcıoğlu vardı yayında. Feyyaz Uçar, Teknik Direktör Önder Karaveli'yi açıkça hedefe koyarak, "Beşiktaş kimsenin oyuncağı değil! Takımı yönetenler, kadroyu yapanlar daha dikkatli olmalı" dedi. Uçar'a destek veren Güntekin Onay ise Josef, Ghezzal ve Larin'in yedek soyunması üzerinden Önder hocaya yüklendi. Karaveli'nin bu aşamada oyuncu değil, maç kazanmayı hedeflemesi gerektiğini ifade etti...

'NEDEN 11'DE OLMADIKLARINI TEK TEK ANLATTI'

Önder Karaveli maçtan sonra canlı yayında Josef, Ghezzal ve Larin'in neden 11'de olmadıklarını tek tek anlattı. Malatya maçında sakatlanan Josef'in Antalya kampında yer almadığını, Ghezzal'ın kampta sakatlanıp, İstanbul'a dönmek zorunda kaldığını ve milli maçtan dönen Larin'in takımla sadece bir idmana çıkabildiğini gayet net izah etti. Koşullar yüzünden sistem ve oyuncu tercihlerinde değişiklik yaptığını belirtirken, bu futbolcuların şimdiye kadar genelde 11'de oynadıklarının da altını çizdi.

JOSEF, GHEZZAL VE LARİN'İN KARNESİ

Önder Karaveli 16. haftadaki Kayserispor maçıyla işbaşı yapmıştı. Şimdi gelin Josef, Ghezzal ve Larin'in son 9 maçtaki karnesine bir bakalım...Kayserispor maçında sarı kart cezalısı olan Josef diğer 7 maça 11'de başladı. Rize maçını hem cezalı hem de kovid olduğu için kaçıran Ghezzal diğer 7 müsabakada Josef gibi 11'de yer aldı. Rize'de kovid yüzünden forma giyemeyen Larin ise diğer 7 maçın 5'inde 11'de sahaya çıktı. Gaziantep maçında 29 dakika şans bulurken, Malatya'da süre alamadı.

'BERABERLİĞİ ONLARA BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL'

Sistem değişikliğinin zamanlaması veya şekli eleştirilebilir, bunu elbette anlarım ama sırf Önder hocaya vurmak için beraberliği tam hazır olmayan Josef, Ghezzal ve Larin'in yedek soyunmasına bağlamak doğru değil. Örneğin 1-0 kaybedilen Konyaspor maçında üçü de ilk 11'de oynamıştı. Sistem de 4-1-4-1 idi. Ayrıca Beşiktaş, Ghezzal ve Larin'in oynamadığı Rize deplasmanında 3-4-1-2 dizilişiyle sahaya çıktı ve ofansif anlamda sezonun en iyi maçlarından birini oynamıştı.

'ESAS SEBEP KAÇAN NET GOLLER'

Özetle, Beşiktaş'ın Antalyaspor'la berabere kalmasının esas sebebi iki topunun direkten dönmesinin yanı sıra Batshuayi ile Cyle Larin'in kaçırdığı net fırsatlardı. Güven-Gökdeniz pozisyonu için de penaltı verilmeliydi. Ayrıca hatırlatmakta yarar var Beşiktaş, Malatya deplasmanında da üç kez direkleri geçememişti...

'GELECEKTE DAHA İYİ ŞEYLER YAPACAK'

Beşiktaş, Önder Karaveli ile 9 lig maçında 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Sergen Yalçın'ın son 9 karşılaşmadaki karnesi ise 6 yenilgi, 2 galibiyet, 1 beraberlikti. Karaveli'nin teslim aldığı takım, mental ve fiziksel açıdan hiç de iyi durumda değildi. Önder hocanın kısa sürede takımın enerjisini yükselttiğini, olumsuz havasını da değiştirdiğini düşünüyorum. Gelecekte daha iyi şeyler yapabileceğine de inanıyorum...

'SERGEN YALÇIN'A, FATİH TERİM'E TEK LAF EDEMEYENLER...'

Ancak maalesef işinin hiç kolay olmadığını da görüyorum. Önder Karaveli gibi oyuna, rakibe, hakeme saygı duyan; gençleri kazanmak için çabalayan, oyuncularını suçlamayan, çözüm arayan ve yeri geldiğinde risk alan hocaların Türkiye'deki futbol ikliminde ayakta kalmaları çok zor. Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çekip, ligde dibe vururken ağzını açmayanlar... Galatasaray'ı deneme tahtasına çevirip, düşme hattına sokan Fatih Terim'e tek laf edemeyenler, Önder Karaveli'yi iş bilmezlikle, yetersizlikle, Beşiktaş'ı oyuncağa çevirmekle suçlayabiliyorlar.

'FERGUSON İLK ŞAMPİYONLUĞU 7. YILINDA KAZANDI'

Lütfen biraz daha sabırlı, hoşgörülü ve iyi niyetli olun... Önder Karaveli gibi hocaların da çok farklı bir yol izleyerek başarılı olabileceğine inanın... Beşiktaş'ta daha ikinci ayını doldurmayan Karaveli'yi yerden yere vururken, Alex Ferguson'un Manchester United'daki ilk şampiyonluğunu 7. yılında kazandığını asla unutmayın... (Skorer)