Sergen Yalçın'dan forvet transferi ve Alex Teixeira sözleri

Sergen Yalçın'dan forvet transferi ve Alex Teixeira sözleri

Çifte kupalı Beşiktaş, 2021-2022 sezonunun açılışını Vodafone Park'ta yaptı, Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Süper Lig'de 64. sezonun ilk maçında çifte kupalı şampiyon Beşiktaş sahneye çıktı. Siyah-Beyazlılar sezonu Çaykur Rizespor mücadelesiyle açtı. Yaklaşık 1,5 yıl sonra taraftarına kavuşan Beşiktaş, 2021-2022 sezonuna da galibiyetle başladı. Kara Kartal, Kevin N'Koudou, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin'in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

“Henüz hazırlık aşamasındayız”

Maç sonunda konuşan Sergen Yalçın şunları söyledi: 

"Sezon başı periyodu zor oluyor. Henüz hazırlık aşamasındayız. Sakatlıktan çıkan ve takıma geç katılan oyuncularımız vardı. Hazır olduğumuz söylenemez. Oyun istediğimiz gibi geçti. İyi mücadele ettik. Bugün kazanılan üç puan önemliydi. Milli aradan sonra hazır olmayı planlıyoruz. Sezona üç puanla başlamak ve taraftarlarımızla buluşmak güzel oldu."

Forvete iyi bir oyuncu almayı planlıyoruz, biliyoruz biraz geç kaldık. Beklentiye cevap verecek oyuncu bulmak kolay değil, rakamlar yüksek.

Alex Teixeira milli aradan sonra hazır dönecektir. Kilo sorunu yok. Fizik olarak iyi. Kendisi de antrenman yaptı. Tahminim haftaya kadroya alırız. Belki 20-30 dakika süre veririz. Duruma bakacağız. Sıkıntıya sokmadan hazırlık devresiyle içeri atmak istiyoruz.

Mert Günok çok değerli bir kaleci. Türk olması da önemli. Yabancı olsa almazdık. Ersin veya Mert kalede kimin olacağı fark etmez. Bizde herkes oynayabilir.

Batshuayi ile ilgileniyoruz. Bir aksilik olmazsa oyuncu önümüzdeki hafta burada olacak.

Beşiktaş taraftarı beni ne zaman çağırsa, her yerden çıkar gelirim."