Sergen Yalçın'ın yapmayı düşündüğü 4 sürpriz

Sergen Yalçın'ın yapmayı düşündüğü 4 sürpriz

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın geçen hafta Başakşehir maçındaki 11’i değiştirmeyi düşünmüyor. O kadrodan sadece cezalı Dorukhan’ın yerine Rosier’in forma giymesi bekleniyor. Ancak bazı sürpzler de olabilir.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın geçen hafta Başakşehir maçındaki 11’i değiştirmeyi düşünmüyor. O kadrodan sadece cezalı Dorukhan’ın yerine Rosier’in forma giymesi bekleniyor. Ancak bazı sürpzler de olabilir.

Montero-Necip Uysal

Wellington döndü. Sergen’in en beğendiği oyunculardan birisi olan Brezilyalı stoperin yeri garanti. Montero’nun asıl mevki stoper olsa da Necip 11’e daha yakın. 

Rıdvan Yılmaz-N’Sakala

Rıdvan, N’Sakala’nın çok önünde. Ancak Sergen’in daha tecrübeli olan Afrikalı sol bekiyle derbiye başlama ihtimali de var.

Mensah-Oğuzhan

Başakşehir maçının en durgun ismi Mensah’ın yerine Sergen’in karanitay süreci tamamlanan Oğuzhan’la başlama ihtimali bulunuyor.

N’Koudou-Larin

Larin son haftaların en formda ismi. Kimse yedek kalmasını beklemiyor. Ancak Sergen Yalçın’ın, N’Koudou ile başlayıp Larin’le ikinci yarıda işi bitireceğini düşünenler de var.

Sergen Yalçın'ın saniye saniye planları hazır

Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçında olabilecek her türlü duruma karşı hazırlıklarını tamamladı… Dakika dakika neler olabileceğini ve bunlara ne cevaplar vereceğinin planlarını yaptı.

Beşiktaş ilk 15’te geri düşerse

Oyun planı bozulmayacak. Oyun domine edilmeye, daha fazla pas yapılmaya devam edilecek. Riskten uzak durulacak.

Beşiktaş ilk 15’te öne geçerse

Daha fazla pas yapılması sağlanacak. Ancak pasların geriye doğru değil, ön yana oynanması ve kanatların oyuncu açması sağlanacak. Fenerbahçe’nin takım boyu uzatılacak.

Beşiktaş ilk 15’te eksik kalırsa

Oyuncu değişmeyecek ancak oyunun kilitlenmesi adına daha kompakt bir oyun anlayışına dönülecek. Üçünü bölgede topa basma oranı azalacak.

Fenerbahçe ilk 15’te eksik düşerse

Üçüncü bölgede rakibe daha fazla basılacak. Topların beklere götürülmesi, oradan Fenerbahçe’nin oyun kurmaya zorlanması üzerine oynanacak. 

Beşiktaş ilk yarıda iki farklı geri düşerse

Risk alınacak. Stoperlerden birisi çıkacak. Ön tarafa takviye yapılacak.

Beşiktaş ilk yarıda iki farklı öne geçerse

Kanatlarda yorulan isimlerden birisi çıkıp, orta sahaya takviye yapılacak. Kanatlar bekleri üçüncü bölgede değil, ikinci bölgede karşılamaya başlayacak.

Son 15 dakikaya beraberlikle girilirse

Risk alınmayacak. Oyun domine edilecek. Ancak beraberlik kötü denmeyecek.

Son 15 dakikaya tek farklı geride girilirse

Risk alınacak. Ön tarafa takviye yapılacak. Oyun planı çift forvete dönülecek.

Son 15 dakikaya tek farklı önde girilirse

“Gelin bize gol atın” denmesine izin verilecek tarzında bir kapanma olmayacak. Ancak Fenerbahçe doldur boşalt oynamaya zorlanacak.

Sergen Yalçın'ın 5 değişikliği neredeyse belli

Sergen Yalçın zorlu Fenerbahçe derbisindeki oyun planlarını tamamladı. Oyuna alacağı isimleri bile belirledi. Başarılı teknik adam eğer oyun beklediği gibi giderse 60’a kadar oyuna müdahale etmeyecek. O dakikada yorumla ihtimali en yüksek isim olan Ghezzal’le N’Koudou’yu değiştirecek. Daha sonra Mensah ile Oğuzhan değişikliği en muhtemel olanı. Ljajic ve Güven son 10 dakikanın, N’Sakala ise skora göre son anların değişikliği olarak görülüyor. (Fotospor)

Etiketler :