"Sergen'e de bir mesajım var, çok durgun duruyordu kenarda..."

"Sergen'e de bir mesajım var, çok durgun duruyordu kenarda..."

Bir dönem Beşiktaş'ta idarecilik yapan Sinan Engin de kritik maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Sinan Engin, Beyaz TV'de mücadeleye dair flaş sözler kullandı. İşte Sinan Engin'in açıklamalarından satır başları...

'BU KADARINI HİÇ BEKLEMİYORDUK'

"Bir şey net ortaya çıktı, seyrettikçe takımları Beşiktaş'ın grubun en zayıf takımı olduğu görüldü. Oyuncu kalitesi olarak, kağıt üzerinde üst düzey olarak görünen oyuncular da oynamayınca malesef Avrupa arenasına çıkınca hüsrana uğradık diyebiliriz. Grup sonuncusu olarak Avrupa'ya veda etti Beşiktaş. Grubun en zor maçları da son 2 maçı olacak. Acı bir hüsranla bitti Avrupa macerası. Bu kadarını hiç beklemiyorduk."

'SERGEN DE AYNI ŞEKİLDE ŞOKTA'

"Beşiktaş geçmişte bu tip takımları yenmişti demiştik, içeride özellikle. Büyük hayal kırıklığı yaşadım, şoktayım. Sergen de aynı şekilde şokta, o da tahmin etmiyordu. Çok üst düzey oyuncuları var elinde. Ghezzal, Batshuayi'ler vs. Avrupa'ya çıkınca demek farklı oluyor işler."

'TAKTİĞİ, TEKNİĞİ, GÜCÜ YETMEDİ'

"Beşiktaş'ın organizasyonu, taktiği tekniği, gücü Şampiyonlar Ligi'ne yetmedi. Sergen de biliyor bu maçın böyle biteceğini, yenemeyeceğini biliyordu. Cumartesi günkü maçı düşünerek böyle bir kadro çıkardı."

'ERSİN VE RIDVAN'IN EN KÖTÜ MAÇLARI'

"Kenan Karaman, Beşiktaş'ın santraforu değil. Bana göre Güven daha önde o da malesef kadroya yazılmadı. Savunmada Rosier, Vida olmayınca kontrolsüz konsantresiz bir savunma halini aldı. Ersin ve Rıdvan sezon başından beri en kötü maçlarını oynadılar. Bu sonuçlardan dolayı büyük moral bozukluğu var."

'FUTBOLCULAR DA İNANMIYORLAR'

"Futbolcular da inanmıyorlar, pozisyona girerken bile konsantre değiller. Formalite oynayalım, Şampiyonlar Ligi'ni bitirelim görüntüsü var futbolcularda. Beşiktaş İstanbul'da Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Sporting Beşiktaş'ın rakibiydi İstanbul'da, yenselerdi bu maç farklı olabilirdi. Normal bir sonuç motivasyonun bozulması. Artık lige ağırlık veriliyor normal olarak."

'PUAN ALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

"Kırıcı bir sonuç, Şampiyonlar Ligi'nde kalan iki maçta da Beşiktaş'ın puan alacağını düşünmüyorum. Ajax'ı içeride, Dortmund'u deplasmanda yeneceklerini sanmıyorum. Ajax içeride 5 tane atarsa şaşırma. Onlar her maça aynı hazırlanıyorlar. Beşiktaş'a geçmiş olsun diliyorum ama daha önceki sezon, namağlup gruptan lider çıkan Beşiktaş'a yakışmadı. Beşiktaş'ın görünenden daha hafif bir takım olduğunu gösterdi."

'SENİ DAHA FENA YENEBİLİR'

"Çok kötü oldu, bundan sonra Avrupa maçlarına, Şampiyonlar Ligi'ne katılacaksan daha dikkatli olmalısın. Bu gruptan çıktıktan sonra önüne çıkacak takım seni daha fena yapabilir. Bugün bakıyorsun 4 gol var, 6-7 tane direkten dönenlerle birlikte pozisyonlar var."

'AVRUPA DEFTERİ KAPANMIŞTIR'

"Avrupa defteri kapanmıştır, bundan sonra annemizin ligine bakacağız. Bu zamana kadar bu kadar kişiliksiz bir oyun çok az gördük. Sergen hoca geldiğinden beri bu kadar şahsiyetsiz oyun görmemiştim. Liverpool'dan 8 gol yedik, gelen gol oldu, gelen gol oldu ama İstanbul'da Liverpool'u yenmiştik. Bir sürü Avrupa takımlarını da yendi Beşiktaş. Ben bunu bekliyordum."

'KENARDA ÇOK DURGUN GÖRÜNÜYOR'

"Beşiktaş'ın 5 eksiği Vida, Rosier, NKoudou, Pjanic, Batshuayi de olsa bu maçı belki 2-1 falan kaybederdi. İstanbul'da kaybetmek zaten işi bitirmişti. Trabzonspor maçında gol de yedikten sonra tribünde de homurdanmalar başlar. Sergen'e de bir mesajım var, çok durgun duruyordu kenarda geçen sezon sezon başında. Bugünlerde de aynı görüyorum onu. Sergen'in artık yüksek motivasyonla kenarda olması lazım. Sergen zaten bırakmış Avrupa'yı o görüntü var."

'PENALTI, PENALTI DEĞİL'

"Bence Sporting'e verilen penaltı penaltı değil. El kol yok, omuz omuza pozisyonda penaltı verdi. Alex'e de aynısını verdi." (Skorer)