Ali Ece: "Yoğun fikstür yeni başlıyor"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Ali Ece, Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın çok yoğun fikstürü bu maçla başladı. Sıkışık fikstürden en iyi sıyrılma yöntemi üst üste kazanıp formunu zirveye çıkarmak. Bunu yaparken Beşiktaş bu maçlarda ne kadar çok ilk golü atarsa o kadar az yıpranır. Gençlerbirliği karşısında da ilk golü atmak Beşiktaş’ın işini kolaylaştırmıştı. Lakin 2. yarının ilk 15 dakikasında bu sezon Beşiktaş’ın geçen iki sezona göre en önemli eksiği olan oyun içi devamlılık sorunu, maçın 1-1’e gelmesine neden oldu.

Sessegnon’un 15 dakika özel kalitesini göstermesi, Beşiktaş’ın gücünü ekonomik açıdan dengeli kullanmasını engelledi. Şenol Güneş üst üste yaptığı oyuncu değişiklikleriyle maçı çevirmeyi başardı. Negredo çok kaçırdı. Talisca ise 2018’de öyle bir golcü kimliğine büründü ki pas arası kovalarken süper bir aşırtma golüne imza attı. Dün geceden sonra Beşiktaş taraftarları Talisca-Love sambacı ikilisini beraber izlemek için daha da sabırsızlanmıştır.

Gecenin sorusu

Caner, sol bek standartlarının çok üstündeki yeteneklerine rağmen saha içinde sinirine hâkim olamadığı için başına binbir dert açtı. Oğuzhan’a yapılan faulün cezasını hakemmiş gibi kesmeye çalışır ki?

Maçın starı

Sessegnon, Sunderland’de bile özel yeteneklerini göstermişti. Gençler, onu transfer ederek Cavcav’ın altın çağını hatırlatan bir işe imza attı. Yazın ilk 5’teki takımlar onun için transfer savaşına girişirler.

Maçın detayı

Beşiktaş’ın karşı preste topu geri kazanma süresi sezon başına göre bayağı kısaldı. Bu süreyi daha da kısalttığı ölçüde oyununu geliştirip şampiyonluk şansını arttırabilir.

Kısa mesaj

Fikstür çok yoğun, sürdürülebilir başarı için arada maçları erken koparmak da gerek. (Fanatik/Ali Ece)