Beşiktaş kazanırsa rekor geliyor! Galatasaray'ı da geçecek...

Beşiktaş, bu akşamki Monaco maçına yine tarih yazmak için çıkacak. Kartal, rakibini devirirse Şampiyonlar Ligi gruplarında 4’te 4 yapan ilk Türk kulübü olacak.

Ajans Beşiktaş - UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu dördüncü maçında bu akşam Monaco’yla karşılaşacak Beşiktaş, rekor için sahaya çıkacak. G Grubu’nda çıktığı ilk 3 maçını kazanarak Devler Ligi’nin en iyi başlangıcını yapan Türk takımı unvanını alan Beşiktaş, bu sefer grupta en yüksek puanı toplayan ekip olarak tarihe geçmek istiyor.

Porto’yu 3-1, Leipzig’i 2-0 ve Monaco’yu deplasmanda 2-1 mağlup eden Kara Kartal, 9 puanla lider durumda bulunuyor.

Tarihe geçecekler

Fransa temsilcisini yenmesi halinde 12 puana ulaşacak olan Şenol Güneş’in öğrencileri, hem en iyi başlangıç serisini 4 maça çıkaracak hem de Türk takımları arasında gruplarda en yüksek puan alan takım olacak.

Türk takımlarında Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puan rekoru Fenerbahçe’nin elinde bulunuyor.

2007-2008 sezonunda Kupa 1’de yer alan Kanarya, grup mücadelesini 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlamıştı.

Söz konusu sezonda 11 puan toplayan Fenerbahçe, gruptan çıkarak çeyrek finale kadar yükselmişti.

Cim Bom’u da geçecek

Devler Ligi’nde en fazla mücadele eden Türk takımı olan Galatasaray ise 2 defa gruplarda 10 puan toplama başarısı gösterdi. 2001-2002 sezonunda Şampiyonlar Ligi iki grup halinde organize edilirken, Sarı-Kırmızılı ekip, ilk grup mücadelesini 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi sonunda 10 puanla tamamladı.

Galatasaray, elde ettiği puanlarla bir sonraki grupta mücadele hakkı yakaladı. Cim Bom, 2012- 2013 sezonunda bu performansını tekrarladı. Beşiktaş, bu akşamki maçı kazanıp 4’te 4 yapması halinde Devler Ligi’nde bunu başaran ilk Türk kulüp olacak. (Fanatik)

Ş. Ligi Haberleri

Yıldızlar kulübeye!
Borussia Dortmund-Beşiktaş maçına Fransız hakem
Beşiktaş'ın kamp kadrosu açıklandı!
"Sergen Hoca, futbolcularını hem mental, hem de psikolojik olarak iyi hazırlamış. Peki fizik? Geçiniz."
Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag: "Böyle bir sonuç beklemiyorduk"