Beşiktaş tarihi başarıya çok yakın!

Beşiktaş, yarın Napoli'yi yendiği takdirde, Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanına ulaşmış olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. haftasında 1 Kasım Salı günü İtalya'nın Napoli takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda kulüp açısından tarihi başarının eşiğinde duruyor.

B Grubu'nda bu sezon şu ana dek bir galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayan siyah-beyazlı takım, yarınki karşılaşmayı kazandığı takdirde, 6. kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanına ulaşacak.

Grupta Benfica ve Dinamo Kiev maçlarından 1-1'lik skorlarla ayrılan ve 2 puan alan Beşiktaş, 3. hafta mücadelesinde ise deplasmanda Napoli'yi 3-2 mağlup ederek puanını 5'e çıkarmıştı. İtalya temsilcisini İstanbul'da ağırlayacak siyah-beyazlı ekip, 8 puana ulaşarak en iyi performansına imza atma fırsatını elinde bulunduruyor.

En yüksek puanı 7

Beşiktaş, daha önce 5 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanını 2003-2004 sezonunda elde etti.

O sezon, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde bu organizasyonda yer alan siyah-beyazlı ekip, 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 7 puana ulaşmıştı.

Siyah-beyazlı takım, Napoli karşısında olası galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ndeki en yüksek puanını 4 maçlık periyotta elde etmiş olacak. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Napoli maçından sonraki iki karşılaşmada, puan performansını daha yukarı çekme fırsatına da sahip.

Ş. Ligi Haberleri

Yıldızlar kulübeye!
Borussia Dortmund-Beşiktaş maçına Fransız hakem
Beşiktaş'ın kamp kadrosu açıklandı!
"Sergen Hoca, futbolcularını hem mental, hem de psikolojik olarak iyi hazırlamış. Peki fizik? Geçiniz."
Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag: "Böyle bir sonuç beklemiyorduk"